Monday, March 12, 2012

2 στις 3 εταιρίες έχουν κάνει επιτυχημένες προσλήψεις μέσω social networks


Μάλλον έχει έρθει η ώρα να δώσεις περισσότερη σημασία στα προσωπικά σου profiles στα διάφορα social networks γιατί πλέον οι εταιρίες τα χρησιμοποιούν τόσο για επιλέξουν τους επόμενους συνεργάτες τους, όσο και για να ελέγξουν τους υποψήφιους συνεργάτες τους.
Μέσα στο 2011, το 89% (!) των εταιριών, θα χρησιμοποιήσουν τα social media για να στελεχώσουν τα τμήματα τους. Ναι, είναι ωραίο να έχεις ένα πρωτότυπο βιογραφικό, αλλά απ' ότι φαίνεται, δεν αρκεί.
Ήδη την χρονιά που διανύουμε, 14.4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκμεταλλευτεί την δύναμη των social media για να βρουν δουλειά ενώ 1 στους 3 εργοδότες έχει απορρίψει κάποιον υποψήφιο επειδή βρήκε κάτι αρνητικό γι αυτόν στο διαδίκτυο. Ακόμα, αν πιστεύεις ότι το Facebook αρκεί για να στηρίξεις την online παρουσία σου στην προσπάθεια να αναζητήσεις δουλειά, θα συνειδητοποιήσεις λίαν συντόμως ότι κάνεις λάθος αφού το 80% των εταιριών χρησιμοποιεί το LinkedIn για να βρει εργαζόμενους, το 50% χρησιμοποιεί το Facebook ενώ το 45% χρησιμοποιεί το Twitter.
Και αν ακόμα δεν έχεις πειστεί ότι η παρουσία σου στα social media είναι παραπάνω από απαραίτητη, μάλλον το παρακάτω infographic θα σου αλλάξει την γνώμη..
 

0 comments: