Thursday, March 26, 2009

Προκήρυξη για portal της Βουλής. Ρε πάμε καλά;!

Προκήρυξη για portal της Βουλής. Ρε πάμε καλά;!


image


(από http://www.netfreaks.gr/index.php/comments/greek_parliament_hardware/ )

Θα τρελαθώ τελείως! Το buzz είναι γνωστό εδώ και μέρες... άλλα σήμερα μέσα από tweet του internetakia είδα το link προς την πλήρη διακήρυξη του νέου Portal της Βουλής των Ελλήνων. [ τρομάρα τους! ]

Διάβαζα μερικές σελίδες προσεκτικά, άλλες τις προσπερνούσα σαν να διαβάζω cosmopolitan [ κάτι που δεν κάνω... μην μας παρεξηγήσουν ] μέχρι που το μάτι μου έπεσε στην σελίδα 16 όπου αναφέρεται για τον υφιστάμενο εξοπλισμό της βουλής. Καράφλιασα... έχουμε και λέμε:

  • 40 εξυπηρετητές βασισμένοι σε τεχνολογία Intel (ΙΑ32) οι οποίοι φέρουν ως λειτουργικό συστήματος μέλη της οικογένειας Microsoft Windows Server .
  • 6 εξυπηρετητές βασισμένοι σε λογισμικό συστήματος απαρτιζόμενο από κλώνους του Unix (Linux).
  • 1200 υπολογιστές γραφείου βασισμένοι σε τεχνολογία Intel (IA32) οι οποίοι φέρουν ως λειτουργικό σύστημα μέλη της οικογένειας Microsoft Windows 32bit.

Μιλάμε τρελό datacenter η Βουλή έτσι; Και το κερασάκι ήταν η αναφορά σε άδειες απ’ την Oracle:

  • Oracle8 EE (UPU) με 2.700 άδειες
  • Oracle8 Std Edition (UPU) με 600 άδειες.

Αν υπολογίσω [ σιγά μην κάτσω ] της άδειες για Windows, MS Office & Windows servers [ lol! ] το ποσό βγαίνει αστρονομικό... WTF?!  surprised [ δεν συμπεριέλαβα και τον δικτυακό εξοπλισμό που λένε κάτι ψιλά... ]

Στα του έργου δεν θα πολυαναφερθώ. 275 σελίδες διακήρυξης διαγωνισμού που κάποιος σώφρον άνθρωπος θέλει μέρες για να τις μελετήσει [ μόνο 20 σελίδες διάβασα και ζαλίστηκα ] και πόσο μάλλον να συντάξει μια αντίστοιχη πρόταση ώστε να μπει στον διαγωνισμό. Νομίζω ότι ήδη κάποιες εταιρίες έχουν έτοιμες προσφορές... Δεν θα αμφέβαλα ποτέ για αυτό όσο ζω στην Ελλάδα.

Καλοφάγοτο το εκατομμύριο ρε...  LOL



0 comments: