Thursday, December 23, 2010

Η επανάσταση του open source...

Ένα πολύ καλό video μιάμισης ώρας...


tvxs.gr | Η επανάσταση του ανοιχτού λογισμικού
Ανέβηκε από tvxorissinora. - Ανακαλύψτε βίντεο με οικογένειες και φίλους.

Λίγα λόγια για το Drupal και το DrupalCamp...

Από: Καταραμένο Αροξόλ

==========================================



http://ellak.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=7013&Itemid=128


Όλα καλά, καλή και χρήσιμη η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αλλά για την ηλεκτρονική δημοκρατία πότε θα μιλήσει κανείς???
Σήμερα υπάρχει η τεχνολογία λογισμικού και θα μπορούσαν πολύ εύκολα να ψηφίζουν όλοι οι πολίτες μέχρι και ανά παράγραφο
για όλους τους Νόμους που κατατίθενται. Κάτι σαν άμεση ηλεκτρονική δημοκρατία.
Αλλά και να συμμετέχουν στην πρόταση Νόμων. Γιατί όχι? Μπορεί κάποιος να μου πει έναν (1) λόγο για τον οποίο ο πολύ - OpenGov
Πρωθυπουργός μας δεν το κάνει?
Αλλά ξέχασα, αν γίνει κάτι τέτοιο, πως θα ψηφιζόταν τα Μνημόνια Volume 1, 2 & 3 ή ο τελευταίος προϋπολογισμός?
 


3ο DrupalCamp και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση


Γράφει ο/η Θεόδωρος Πλουμής   
22.12.10
Φωτογραφία από το 3ο DrupalCamp AthensΠριν από μερικές μέρες πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 3ο    DrupalCamp(http://drupalcamp.gr ).
Για όσους δεν γνωρίζουν το Drupal είναι ένα ελεύθερο, ανοιχτό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (Content Management System, CMS) βασισμένο στην PHP. Αυτό που το ξεχωρίζει από τα άλλα 2 δημοφιλέστερα CMS (Joomla και Wordpress) είναι οι μεγάλες δυνατότητες του στη δημιουργία και διαχείριση πολύπλοκων δομών πληροφορίας, χρηστών και κατηγοριών. Μερικοί από τους δημοφιλέστερους ιστότοπους σε Drupal είναι αυτός του Λευκού Οίκου , της WWF (http://wwf.org), του Data.dov.ukκ.ά. που μπορείτε να δείτε στο σύνδεσμο http://groups.drupal.org/node/19885
Από τις διάφορες πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις στο 3o DrupalCamp ξεχώρισε αυτή του Χριστόφορου Κόρακα(project manager του capacity4dev.eu) ο οποίος εξήγησε πως “έπεισε την Ευρωπαϊκή Ένωση να χρησιμοποιήσει το Drupal” για το portal http://capacity4dev.eu και όχι μόνο. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του όταν ένας οργανισμός (όπως η ΕΕ) είναι διστακτικός στο να υιοθετήσει νέες μεθόδους και εργαλεία (στην περίπτωση αυτή το ανοιχτό λογισμικό Drupal) το μυστικό είναι να ξεκινήσεις από τα χαμηλά. Να δημιουργήσεις δηλαδή κάτι αντίστοιχο σε πολύ μικρή κλίμακα και να το γιγαντώσεις βαθμιαία. Έτσι έγινε και στην περίπτωση του capacity4dev.eu. Το portal αρχικά φιλοξένησε λίγες επιστημονικές ομάδες και σήμερα, 2 χρόνια μετά περίπου, όλες οι επιστημονικές κοινότητες της ΕΕ συνδιαλέγονται άριστα μέσω του Drupal. Η ΕΕ αξιολόγησε θετικά τις δυνατότητες του Drupal και αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει και για άλλα διαδικτυακά και όχι μόνο projects.
Να έρθουμε τώρα στην περίπτωση του ελληνικού κράτους όπου είναι γνωστό ότι γίνεται μια προσπάθεια προώθησης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και των ψηφιακών υπηρεσιών. Αυτό που παρατηρείται είναι το Joomla να χρησιμοποιείται για την διαχείριση των portal των ΟΤΑ (Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και το Wordpress για portal που απαιτούν συμμετοχή και σχολιασμό. Κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους άλλα μέχρι ένα σημείο! Στο σημείο που τα άλλα σταματούν έρχεται να δώσει λύσεις το Drupal. Βέβαια, η χρήση αλλά και η υποστήριξη του Drupal απαιτούν συχνά περισσότερο κόπο, ίσως και χρήμα, γεγονός που οφείλεται μεταξύ άλλων στις υψηλού επιπέδου δυνατότητες του συστήματος και στην έλλειψη καταρτισμένων στο Drupal προγραμματιστών στο δημόσιο τομέα.
Καλώ, επομένως τους ανθρώπους που διαχειρίζονται τα ζητήματα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης να το σκεφτούν πολύ καλά την επόμενη φορά που θα θελήσουν να υλοποιήσουν ένα έργο στο διαδίκτυο και να μην καταφύγουν στην εύκολη λύση (Joomla, Wordpress) διότι στο τέλος... σίγουρα θα “κοστίσει” περισσότερο...

Thursday, November 25, 2010

Από εδώ ξεκίνησαν όλα...

Tuesday, November 9, 2010

laptop 35$ !!!

Το λάπτοπ των 35 δολαρίων

Το φθηνότερο λάπτοπ της αγοράς παρουσίασε πριν από λίγο καιρό στο Νέο Δελχί, ο υπουργός Ανάπτυξης Καπίλ Σιμπάλ, το οποίο κοστίζει μόλις 35 δολάρια.
Πρόκειται για μια touch -screen συσκευή, σαν το iPad και έχει σχεδιαστεί για φοιτητές και μαθητές που δεν έχουν πολλά χρήματα να διαθέσουν για την αγορά φορητού υπολογιστή.
Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο ινδός υπουργός είπε: "Έχουμε φτάσει σε ένα στάδιο όπου μπορείς όλα τα εξαρτήματα ενός φορητού υπολογιστή να τα βρεις σε συνολική τιμή που δεν ξεπερνά τα 35 δολάρια".
Το λάπτοπ αυτό παρέχεται με Internet browsers, PDF reader, και δυνατότητες αναπαραγωγής βίντεο υψηλής ανάλυσης, όμως το hardware έχει δημιουργηθεί έτσι ώστε να είναι ευέλικτος να ενσωματώνει όλα αυτά που θέλει ο κάθε χρήστης.
O Sibal δήλωσε υπερήφανος, καθώς η συσκευή θα εισαχθεί στα Ινδικά Πανεπιστήμια και Κολέγια από το 2011 και μάλιστα σκοπός είναι η τιμή του να πέσει κι άλλο, δηλαδή στα 20 δολάρια, με απώτερο σκοπό να αγγίξει τα... 10 δολάρια!

Tuesday, October 19, 2010

Λιγοστεύουν επικίνδυνα οι διευθύνσεις IPv4...

Λιγοστεύουν επικίνδυνα οι διευθύνσεις IPv4

Δημοσίευση: πρίν 1 ώρα & 50'
Η εξάντληση των διευθύνσεων IPv4 βρίσκεται προ των πυλών, σύμφωνα με έκθεση του Number Resource Organization (NRO), του φορέα που εκπροσωπεί τα πέντε Regional Internet Registries (RIRs). Σύμφωνα με τα στοιχεία του NRO, έχει ήδη δοθεί προς χρήστη το 95% των διευθύνσεων, δηλαδή πάνω από 4 δισεκατομμύρια IP addresses.
Η υπάρχουσα τεχνολογία IPv4 μπορεί να διαχειριστεί περίπου 4,3 δισεκατομμύρια διευθύνσεις, συνεπώς απομένει προς διάθεση ένα ποσοστό γύρω στο 5%. Το ποσοστό των ελεύθερων διευθύνσεων ήταν 10% τον περασμένο Ιανουάριο, πράγμα που σημαίνει ότι μέσα στους επόμενους μήνες το πρωτόκολλο IPv4 θα φτάσει στα όριά του.
Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι έρχεται το τέλος του Internet. Το μέλλον ανήκει στο πρωτόκολλο IPv6, το οποίο μπορεί να "αντέξει" έναν εξωπραγματικό αριθμό διευθύνσεων. Πάντως, το πέρασμα από το IPv4 στο IPv6 δεν είναι απλή υπόθεση. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, ο NRO και άλλοι φορείς που ασχολούνται με το Internet απευθύνουν δραματική έκκληση για άμεση δράση, προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο του "συνωστισμού" στον προθάλαμο του IPv6 όταν η εξάντληση του IPv4 φτάσει στο 100%.

[πηγή: http://e-pcmag.gr/ ]

Sunday, October 10, 2010

O θάνατος του βιολιστή και οι «κυβερνονταήδες» ...

Ο «διαδικτυακός εκφοβισμός» έχει λάβει διαστάσεις πανδημίας- Η κρυφή βιντεοσκόπηση προσωπικών στιγμών ενός 18χρονου ομοφυλόφιλου Αμερικανού τον οδήγησε στην αυτοκτονία

O θάνατος του βιολιστή και οι «κυβερνονταήδες»

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010 
 

Ο 18χρονος Αμερικανός Τάιλερ Κλεμέντι ήταν ένας ντροπαλός αλλά χαρισματικός βιολιστής που φαινόταν ότι θα είχε λαμπρή μουσική σταδιοδρομία. Ο κακοήθης διασυρμός του όμως από δύο συμφοιτητές του, οι οποίοι τον βιντεοσκόπησαν κρυφά να συνευρίσκεται ερωτικά με έναν άλλον άντρα και «ανέβασαν» σε απευθείας μετάδοση τις περιπτύξεις του ζεύγους στο Διαδίκτυο, τον οδήγησε στην αυτοκτονία. Το «cyber-bullying»,ο «διαδικτυακός εκφοβισμός»,έχει λάβει διαστάσεις πανδημίας.Δεν στερεί από τους νέους μόνο την αξιοπρέπεια ή την ψυχική τους γαλήνη. Μπορεί να τους στερήσει, μάταια και αδόκητα, και τη ζωή.


[ Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=359660&dt=10/10/2010#ixzz11wjCNq9Z ]
===========================

Σχόλιο δικό μου:
Δεν είμαι φυσικά υποστηρικτής της ομοφυλοφιλίας κλπ...ΟΜΩΣ αυτό δεν σημαίνει ότι ΔΕΝ υπάρχει όντως ΠΡΟΒΛΗΜΑ με το λεγόμενο "cyber-bullying". Μία συνάδελφός μου, μου είπε ότι και πριν το facebook αυτοκτονούσαν ...Άρα λοιπόν είναι όλα ΟΚ ??? Είναι σαν να λέμε ότι και πριν την μόλυνση και τους πυρηνικούς σταθμούς πέθαιναν οι άνθρωποι από καρκίνο, άρα τι πειράζει τώρα που πάλι πεθαίνουν ???(!!!)

Monday, September 20, 2010

WebWorld Expo 2010...


WebWorld Expo 2010
Δεύτερη έκθεση για τον μαγικό κόσμο του Internet.
 
Η WebWorld Expo 2010 είναι η δεύτερη διοργάνωση στην Ελλάδα με σκοπό την ενημέρωση του κοινού πρόσωπο με πρόσωπο με επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Internet.
Η έκθεση θα διεξαχθεί στο Ζάππειο Μέγαρο από 23 έως και 24 Οκτωβρίου 2010 και στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού για όλα τα σχετικά προϊόντα και υπηρεσίες.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι να αναδείξει όλες τις πλατφόρμες δημιουργίας και διαχείρισης ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων αλλά και των συναφών προϊόντων και υπηρεσιών όπως:
-εργαλεία κατασκευής ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων
-hosting
-αναζήτηση και κατοχύρωση domain names
-hardware
-software
-διαφήμιση σε μηχανές αναζήτησης
-SOA
-data centers
-εταιρείες τηλεπικοινωνιών
-Mobile Applications-Seo κ.α.

Επισκέπτες θα είναι επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που δημιουργούν διαδικτυακές εφαρμογές και επιχειρήσεις ή ιδιώτες που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν ιστοσελίδες ή να δραστηριοποιηθούν στο e-commerce.
[from : www.kathimerini.gr]
 [site της έκθεσης: http://www.webworldexpo.gr/ ]

Wednesday, September 15, 2010

Ομογενής έλυσε το ενεργειακό;

Ομογενής έλυσε το ενεργειακό;


Επιστήμη
Πεπεισμένος είναι ο ομογενής εφευρέτης, Παύλος Κουρής, πως μια εφεύρεσή του, για οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια, θα γίνει σύντομα πραγματικότητα.

Ήδη, η πατέντα της εφεύρεσής του έχει κατοχυρωθεί σε δέκα χώρες (ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και πολλές ευρωπαϊκές χώρες) και φέτος θα κατοχυρωθεί σε άλλες οκτώ. Το πιο σημαντικό είναι, όμως, ότι για την εφεύρεσή του, που ήδη λειτουργεί πειραματικά στην Αυστραλία, έχουν εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον μεγάλες εταιρίες από την Κίνα, τη Βραζιλία κι άλλες χώρες.

Ενέργεια από την περιστροφή των νερών!

Συγκεκριμένα, εδώ και χρόνια, ο κ. Κουρής, δικηγόρος στο επάγγελμα, υποστηρίζει ότι βρήκε τον τρόπο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ενέργειας, οικονομικά αλλά και φιλικά προς το περιβάλλον. Πώς; "Η περιστροφή του νερού σε ποτάμια, δεξαμενές και υδροηλεκτρικά φράγματα δημιουργεί ενέργεια".
Δεν περιορίστηκε, όμως, στη διαπίστωση. Όπως δήλωσε, από τότε που ήταν φοιτητής, είχε προσέξει τις δυνατότητες του νερού να περιστρέφεται, οπότε θα μπορούσε με την δίνη που δημιουργεί η περιστροφή από την έλξη της γης, με μια κατάλληλη τουρμπίνα, περιστρεφόμενη σε μια γεννήτρια ηλεκτρισμού, να παράγει ηλεκτρισμό! Την ιδέα αυτήν την κρατούσε μυστική επί 20 χρόνια. Τη μελετούσε με ειδικούς μηχανολόγους και τελικά το 1996 τού ετοίμασαν σχέδια για μια τουρμπίνα, που ονόμασε "KCT" (The Kouris Turbine Generator).

Η επόμενη κίνησή του ήταν να υποβάλει στις αρχές των ΗΠΑ αίτηση για την κατοχύρωση της πατέντας, αρχικά, και παραδόξως πήρε την ευρεσιτεχνία πολύ γρήγορα. Το ίδιο έγινε και στις υπόλοιπες χώρες.
Μετά άρχισε η πειραματική λειτουργία σε διάφορες περιοχές. Τα πειράματα στέφθηκαν από επιτυχία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας υποψήφιος βουλευτής της Βικτώριας να δηλώσει πως αν εκλεγεί, θα επιδιώξει με κάθε δυνατό τρόπο την εφαρμογή της εφεύρεσης στην πολιτεία. Πρόκειται για τον Λου Σίγμαντ, υποψήφιο στην έδρα του Μόργουελ.

Μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον

Ακόμα πιο σημαντικό είναι πως ο ομογενής παρουσίασε την εφεύρεσή του, στην τελική της μορφή, σε επιχειρήσεις, κρατικούς φορείς και μέσα ενημέρωσης στα τέλη Αυγούστου κι όλοι ενθουσιάστηκαν. Ήδη, αποφασίστηκε η επαναστατική ηλεκτρογεννήτρια να τοποθετηθεί σε ποτάμι της περιοχής Μαγουέλα (της ευρύτερης περιοχής του ποταμού Μάρι), για την ηλεκτροδότηση δεκάδων σπιτιών. "Αντιμετώπισα πολλά προβλήματα, επειδή η Αυστραλία εξαρτάται ακόμα από το λιγνίτη για την ενέργειά της, αλλά σιγά-σιγά ξεπερνιούνται", αναφέρει ο κ. Κουρής.

Υποστηρίζει δε ότι η εφαρμογή της εφεύρεσής του θα είχε προχωρήσει πιο σύντομα, αλλά οι καταστροφικές πυρκαγιές που σημειώθηκαν στη Βικτώρια, πριν από δυο χρόνια, προκάλεσαν ζημιές και στο εργοστάσιο του στο Μάρισβιλ, ζημιές που μόλις πρόσφατα αποκαταστάθηκαν.

Ο εφευρέτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955 και στην Αυστραλία μετανάστευσε με τους γονείς του, τον Αλφρέδο-Γεώργιο Κουρή και την Ευφημία -Μίτση Κουρή, τον Μάρτιο του 1956, και εγκαταστάθηκαν στη Μελβούρνη. Ο Παύλος τελείωσε το Δημοτικό και το Γυμνάσιο στη Μελβούρνη, και σπούδασε Νομική και Φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο "Μόνας" (Monash University), όπου απόκτησε το δίπλωμά του ως δικηγόρος το 1980.

Σημειώνεται ότι η εφεύρεση του, με την οποία έχουν ασχοληθεί εκτεταμένα όλα τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, έχει κοστίσει μέχρι σήμερα στον εφευρέτη και τους υποστηρικτές του εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, χωρίς να υπολογίζονται οι χιλιάδες ώρες που έχει δαπανήσει ο ίδιος ο εφευρέτης προσωπικά όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως επισημαίνει ο ομογενής, σύμφωνα με τα πειράματα που έχει διεξάγει, η παραγωγή ενέργειας, με τη χρήση της τουρμπίνας, αυξάνεται κατά 5%-25% με τη χρήση του υπάρχοντος νερού, παρέχοντας έτσι φτηνή ενέργεια σε όλη την ανθρωπότητα.

"Για παράδειγμα, με αύξηση 10%, το κύριο υδροηλεκτρικό φράγμα της Τασμάνιας θα αποκτούσε, χωρίς κανένα επί πλέον κόστος πρόσθετης ενέργειας, να ηλεκτροδοτήσει επί πλέον 200.000 σπίτια! Παρόμοια αύξηση παραγωγής ενέργειας θα είχαν τα υδροηλεκτρικά έργα του Snowy Hydro and Pacific Hydro της Αυστραλίας", αναφέρει ο κ. Κουρής και συνεχίζει: "Χωρίς να υπολογίζουμε τα χιλιάδες ποτάμια που
υπάρχουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, στα οποία θα μπορεί να περιστρέφεται η "KCT " τουρμπίνα μου και να παράγει ρεύμα. 'Όπως επίσης εάν βάλουμε την τουρμπίνα μου και μέσα στις χιλιάδες υπάρχουσες δεξαμενές νερού που χρησιμοποιούνται παντού σε όλα τα κράτη της υφηλίου".

Πηγή: Sigmalive.com

Thursday, September 9, 2010

Τι είναι το "semantic web" (σημασιολογικός ιστός) ;

Διαβάζω από την "Καθημερινή" ( http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathciv_1_08/09/2010_354285 )


Eκτύπωση
Μία «ελληνική πρόταση» για το Semantic Web
Μία ελληνική επιστημονική ομάδα διακρίθηκε πρόσφατα στο εξωτερικό με μία έρευνά της πάνω στις δυνατότητες που προσφέρει το Διαδίκτυο στην καθημερινή μας χρήση και ειδικότερα στη χρήση του Semantic Web ή Σημασιολογικού Ιστού.
του Νίκου Ιτσινέ

Πώς θα σας φαινόταν αν θέτατε στη μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιείτε την ερώτηση «Είναι ελεύθερη η Τζένιφερ Λόπεζ;» και η απάντηση ήταν απλά ένα «ΝΑΙ», αντί των εκατοντάδων αποτελεσμάτων, που οδηγούν σε άρθρα του 2004 ή σε ιστοσελίδες που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που επιθυμείτε;
Ο Νίκος Κωνσταντίνου, Διδάκτορας ΕΜΠ και ερευνητής στο Athens Information Technology (AIT), και οι Υποψήφιοι Διδάκτορες Δημήτριος - Εμμανουήλ Σπανός και Περικλής Σταύρου, μέλη της ερευνητικής ομάδας Επικοινωνιών Πολυμέσων και Τεχνολογιών Παγκόσμιου Ιστού της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με υπεύθυνο τον καθηγητή Νικόλαο Μήτρου, μελέτησαν τους λόγους για τους οποίους ενώ η σχετική τεχνολογία έχει ωριμάσει ο Σημασιολογικός Ιστός δεν χρησιμοποιείται στην πράξη.
Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο kathimerini.gr ο Δρ. Νίκος Κωνσταντίνου: «Οι μηχανές αναζήτησης δε λαμβάνουν υπόψη σημασιολογικά εμπλουτισμένη πληροφορία και επομένως μια εταιρεία ή ένας χρήστης δεν έχει κίνητρο να δημοσιεύσει σημασιολογικά εμπλουτισμένη πληροφορία». Γι' αυτό το λόγο προτείνουν στην μελέτη τους τρόπους μέσω των οποίων οι τεχνολογίες του Σημασιολογικού Ιστού θα γίνουν μέρος της καθημερινής εμπειρίας χρήσης του Διαδικτύου. Σύμφωνα με το όραμα του Σημασιολογικού Ιστού, «η προσθήκη σημασίας στην πληροφορία του Διαδικτύου θα απελευθερώσει πλήθος δυνατοτήτων για την πιο ευφυή εκμετάλλευση της πληροφορίας αυτής».
Άρα η αναζήτηση στο Διαδίκτυο δεν χρειάζεται να φέρνει στατικά αποτελέσματα. Με την χρήση του Σημασιολογικού Ιστού, το Διαδίκτυο θα γίνεται πιο έξυπνο, θα δίνει μία ολοκληρωμένη απάντηση και δεν θα παραπέμπει απλώς σε λύσεις και πληροφορίες άλλων πηγών.
Οι τέσσερις Έλληνες επιστήμονες προτείνουν τη γενίκευση της χρήσης του Σημασιολογικού Ιστού μέσω της εξέλιξης των μηχανών αναζήτησης. Όχι όμως αντικαθιστώντας την παρούσα τεχνολογία, αλλά απλά συμπληρώνοντάς την. Η τεχνική δυνατότητα υπάρχει ουσιαστικά εδώ και αρκετό καιρό, λείπουν ωστόσο πρακτικές εφαρμογές της, που θα βελτιώνουν την καθημερινή εμπειρία του χρήστη στο Διαδίκτυο.
Η ελληνική πρόταση προκάλεσε το ενδιαφέρον του ξένου Τύπου, αναδημοσιεύοντας τη μελέτη και κάνοντας συνέντευξη με τους ερευνητές.
Στη συνέντευξη του ο Δρ. Ν. Κωνσταντίνου εξηγεί για τους αναγνώστες του kathimerini.gr τι είναι το Semantic Web - σημασιολογικός ιστός, καθώς και την πρόταση της επιστημονικής ομάδας.
Τι είναι το Semantic Web;
Το Semantic Web, ή Σημασιολογικός Ιστός αναφέρεται σε ένα σύνολο τεχνολογιών και μεθόδων μέσω των οποίων οι υπολογιστές είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται τη σημασία της πληροφορίας που διαχειρίζονται. Σύμφωνα με το όραμα των εμπνευστών του Σημασιολογικού Ιστού, η προσθήκη σημασίας στην πληροφορία του Διαδικτύου θα απελευθερώσει πλήθος δυνατοτήτων για την πιο ευφυή εκμετάλλευση της πληροφορίας αυτής. Ένας χρήστης του Διαδικτύου θα μπορεί, για παράδειγμα, μεταξύ άλλων δυνατοτήτων, να πραγματοποιεί ευφυείς αναζητήσεις, να λαμβάνει δηλαδή από μια μηχανή αναζήτησης αποτελέσματα τα οποία να είναι πιο σχετικά με αυτό που πραγματικά αναζητά.
Με τις υπάρχουσες τεχνολογίες, η αναζήτηση «is Jennifer Lopez single?» θα επιστρέψει μια λίστα με τα singles της καλλιτέχνιδας ενώ αυτό που ζητάει ο χρήστης είναι μια απάντηση ναι/όχι (το παράδειγμα ανήκει στο http://www.trueknowledge.com/). Αυτό γίνεται γιατί οι μηχανές αναζήτησης αντιμετωπίζουν τα ερωτήματά μας ως απλές λέξεις-κλειδιά, αγνοώντας τη σημασία που πιθανόν εμπεριέχουν. Στον κόσμο του Σημασιολογικού Ιστού, το σύστημα θα ήταν σε θέση να απαντήσει σωστά το ερώτημα αυτό αλλά και πιο σύνθετα.
Επιπλέον, ένα πληροφοριακό σύστημα που βασίζεται σε τεχνολογίες Σημασιολογικού Ιστού είναι σε θέση να εξάγει πληροφορία από την ήδη υπάρχουσα. Αν το σύστημά μας γνωρίζει για παράδειγμα ότι «ο Σωκράτης είναι άνθρωπος» και ότι «όλοι οι άνθρωποι είναι θνητοί», θα μπορέσει να συμπεράνει ότι «ο Σωκράτης είναι θνητός» χωρίς να χρειάζεται να το έχουμε δηλώσει ρητά. Το παράδειγμα αυτό της επαγωγής φανερώνει μια από τις πολλές δυνατότητες των τεχνολογιών του Σημασιολογικού Ιστού. Γενικότερα, δηλώνοντας μόνο μερικά γεγονότα στο πληροφοριακό σύστημα, αυτό θα είναι σε θέση να συμπεράνει περισσότερα, αξιοποιώντας τη σημασιολογία τους.
Η τεχνογνωσία και η τεχνολογία για να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο του Διαδικτύου υπάρχει;
Οι τεχνολογίες που απαρτίζουν το «οικοσύστημα» του Σημασιολογικού Ιστού είναι πλέον σε ώριμο στάδιο. Οι γλώσσες περιγραφής σημασιολογίας, οι γλώσσες ερωτημάτων, οι διαδικασίες εξαγωγής συμπερασμάτων, οι σχετικές διεπαφές έχουν ωριμάσει υπό την έννοια ότι έχουν αναπτυχθεί τα αντίστοιχα πρότυπα από τις ρυθμιστικές αρχές του Διαδικτύου (όπως το W3C). Ξέρετε, η ανάπτυξη ενός προτύπου είναι συνήθως προϋπόθεση για ανταγωνιστές ενός χώρου να αρχίσουν να παρουσιάζουν τις δικές τους λύσεις.
Η τεχνογνωσία εξαπλώνεται συνεχώς. Ήδη, μαθήματα με αντικείμενο το Σημασιολογικό Ιστό έχουν περάσει από την έρευνα στα προγράμματα μεταπτυχιακών αλλά και στα μεγαλύτερα εξάμηνα προπτυχιακών σπουδών σχολών σχετικών με την επιστήμη των υπολογιστών. Οι απόφοιτοι, αν και μπορεί να μην είναι πλήρως εξοικειωμένοι έχουν σίγουρα ακούσει βασικές έννοιες του Σημασιολογικού Ιστού όπως οντολογία, μηχανή εξαγωγής συμπερασμάτων, RDF, OWL, κοκ.
Για ποιο λόγο δεν έχουμε κάνει αυτό το βήμα;
Η απάντηση είναι σύνθετη και βασίζεται κυρίως σε ένα πλήθος δυσκολιών που συνοδεύουν κάθε εγχείρημα μετάβασης σε νέες τεχνολογίες - είτε Σημασιολογικού Ιστού ή μη - και ενσωμάτωσής τους σε ήδη υπάρχουσες.
Επιπλέον, από τη μεριά των χρηστών αλλά και των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο, πέραν της έρευνας δεν υπάρχει καταρχήν κίνητρο για δημοσίευση σημασιολογικά εμπλουτισμένης πληροφορίας. Εξάλλου, απαιτείται αυτός που θα πραγματοποιήσει την επισημείωση να είναι τόσο γνώστης του αντικειμένου όσο και καταρτισμένος τεχνικά ώστε να φέρει εις πέρας σωστά το έργο της επισημείωσης όγκου πληροφορίας.
Από τη μεριά των μηχανών αναζήτησης, στο [4], μηχανικοί της Google αναλύουν γιατί προτιμούν τη «στατιστική» από τη «σημασιολογική» ανάλυση του διαθέσιμου περιεχομένου στο Διαδίκτυο. Ενώ άλλες μηχανές αναζήτησης έχουν αρχίσει να αξιοποιούν σημασιολογία διαθέσιμη στο Διαδίκτυο, η Google η οποία και έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στις προτιμήσεις των χρηστών εξακολουθεί να λειτουργεί με αλγόριθμους που βασίζονται σε τεχνολογίες ανάκτησης πληροφορίας (information retrieval).
Ποια είναι η δική σας διαπίστωση μέσα από την έρευνα που πραγματοποιήσατε;
Η προώθηση και αξιοποίηση του Σημασιολογικού Ιστού έχει εισέλθει σε έναν φαύλο κύκλο:
οι μηχανές αναζήτησης και εν γένει οι εταιρείες που έχουν ισχύ και ηγούνται των εξελίξεων στο Διαδίκτυο δεν αξιοποιούν σημασιολογικά εμπλουτισμένη πληροφορία, οι δε πάροχοι της πληροφορίας δεν έχουν κίνητρο να την επισημειώνουν σημασιολογικά. Η πλειοψηφία των τελικών χρηστών αγνοεί την ύπαρξη των τεχνολογιών αυτών ενώ οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Διαδικτύου δεν έχουν κάποιο κίνητρο για δημοσιοποίηση σημασιολογικής πληροφορίας.
Κρίμα, γιατί τα ωφέλη που προκύπτουν είναι τόσο για τους χρήστες όσο και για τις μηχανές αναζήτησης. Οι χρήστες θα μπορούσαν να ωφελούνται από τα πιο ακριβή αποτελέσματα στις αναζητήσεις τους ενώ μια μηχανή αναζήτησης, με τη χρήση τεχνολογιών Σημασιολογικού Ιστού θα μπορούσε ουσιαστικά να βελτιώσει το προϊόν της.
Ποια ή ποιες είναι οι προτάσεις σας ώστε να κάνουμε το καθοριστικό βήμα και να μπούμε στην εποχή του Web 3.0;
Πριν δώσουμε την απάντηση, χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε καταρχήν ότι στο Διαδίκτυο, ο αριθμός εκδόσεων δε σημαίνει ότι γίνεται κάποιου είδους αναβάθμιση όπως για παράδειγμα αναβαθμίζει κανείς το λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή του. Ο αριθμός έκδοσης συνήθως αναφέρεται στην εμπειρία που αποκομίζει ένας χρήστης του Διαδικτύου. Η εποχή του Web 3.0 (ή 2.0+) αναφέρεται απλά στον εμπλουτισμό της παρούσας εμπειρίας από την πλοήγηση στον Ιστό, αναφέρεται αν θέλετε στον Ιστό όπως αυτός θα είναι στο κοντινό μέλλον. Η ενσωμάτωση τεχνολογιών Σημασιολογικού Ιστού θα καταστήσει την εμπειρία αυτή κατά πολύ πλουσιότερη.
Η πρότασή μας βασίζεται σε τρεις βασικούς άξονες:
Ο πρώτος άξονας εντοπίζεται στην ανάγκη για απλοποίηση στη διαδικασία παραγωγής σημασιολογικά εμπλουτισμένης πληροφορίας. Η απλοποίηση αυτή μπορεί να είναι αποτέλεσμα υψηλού επιπέδου αυτοματοποίησης στη σημασιολογική επισημείωση πληροφορίας. Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι πολύ εύκολο να οδηγήσει σε λάθη και σε επισημειώσεις που καθίστανται γρήγορα παρωχημένες ενώ βέβαια η απόπειρα χειροκίνητης επισημείωσης είναι ακριβή σε πόρους (χρόνο και χρήμα για μια εταιρεία).
Επίσης, χρειάζεται οι τεχνολογίες του Σημασιολογικού Ιστού να μην αντικαθιστούν τις υπάρχουσες πρακτικές στις τεχνολογικές προσεγγίσεις αλλά να τις συμπληρώνουν και να τις εμπλουτίζουν. Δεν είναι δυνατό για έναν μηχανικό λογισμικού, πόσο μάλλον για μια εταιρεία λογισμικού να μεταπηδήσει σε νέες τεχνολογίες διαγράφοντας την υπάρχουσα τεχνογνωσία. Αυτό είναι πλέον εφικτό καθώς είναι δυνατό η σημασιολογική επισημείωση να λειτουργήσει παράλληλα με συμβατικές - και πιο ώριμες - τεχνολογίες όπως οι σχεσιακές βάσεις δεδομένων.
Τρίτος και σημαντικότερος άξονας είναι η υιοθέτηση των τεχνολογιών αυτών από τις εταιρείες που ηγούνται των εξελίξεων στο Διαδίκτυο, όπως είναι οι μηχανές αναζήτησης (Google, Yahoo!, Bing). Θυμηθείτε το φαύλο κύκλο που αναφέραμε προηγουμένως.
Στην ουσία, αυτή που φαντάζει ως πιο πολλά υποσχόμενη λύση βασίζεται στον τρίτο άξονα. Αυτό που προτείνουμε ως διέξοδο από τον φαύλο κύκλο είναι το πρώτο βήμα να γίνει από τις μηχανές αναζήτησης. Μια τέτοια κίνηση θα είναι ωφέλιμη στις μηχανές αναζήτησης καθώς δεδομένα που εμπεριέχουν σημασιολογία - για παράδειγμα δεδομένα της κίνησης Linked Open Data (http://linkeddata.org/) - έχουν υψηλό βαθμό αξιοπιστίας και θα μπορούν να δώσουν ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην μηχανή αναζήτησης/εταιρεία. Θα ήταν λογικό επομένως τέτοια πληροφορία να εμφανίζεται υψηλότερα στις σχετικές αναζητήσεις χρηστών, κάτι που θα έδινε το κίνητρο για δημοσίευση σημασιολογικά εμπλουτισμένης πληροφορίας. Μια τέτοια κίνηση θεωρούμε ότι θα δρούσε ως καταλύτης για την ευρύτερη εξάπλωση του Σημασιολογικού Ιστού και των ωφελειών που αυτό συνεπάγεται.
Πως δικαιολογείτε ότι οι καθιερωμένες μηχανές αναζήτησης όπως η Google και γενικά οι εταιρείες που ασχολούνται με το Internet δεν έχουν προχωρήσει προς το Web 3.0;
Το κυριότερο μέλημα μιας ιδιωτικής εταιρείας κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως αυτών που παρέχουν μηχανές αναζήτησης, είναι η παραγωγή κέρδους. Οι υπάρχουσες τεχνολογίες οι οποίες βασίζονται στις λέξεις-κλειδιά (keywords) είναι πλέον τμήμα τόσο της κουλτούρας του Διαδικτύου όσο και αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης. Στον κόσμο του Web 2.0 οι χρήστες επισημειώνουν με σχετικές λέξεις κλειδιά περιεχόμενο όπως εικόνες (flickr), videos (youtube), bookmarks (del.icio.us) κ.ο.κ. Επιπλέον, στον τομέα της διαφήμισης στο Διαδίκτυο όπου η δημοτικότητα της κάθε λέξης-κλειδί καθορίζει και την αξία του, οι λέξεις κλειδιά φαίνονται να είναι βασικό δομικό συστατικό της online επιχειρηματικότητας. Οι χρήστες είναι εξοικειωμένοι με την έννοια της λέξης-κλειδί. Με λίγα λόγια, γιατί να αλλάξεις κάτι το οποίο δουλεύει καλά;
Σίγουρα, χρειάζεται να σημειωθεί ότι το να κάνεις κάτι να δουλέψει καλύτερα δεν είναι επιχείρημα αρκετό από μόνο του για να ωθήσει σε αλλαγές. Η ιδέα για παράδειγμα της εικονικής μνήμης (virtual memory) άργησε πολύ να υιοθετηθεί από τα λειτουργικά συστήματα.
Η ελληνική επιστημονική ομάδα που έκανε τη διαπίστωση αυτή και την πρόταση ήταν η πρώτη ή υπήρχαν ήδη προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση από άλλες χώρες;
Όχι, δεν είμαστε οι πρώτοι που κάνουμε τη διαπίστωση. Το πρόβλημα έχει αναλυθεί και από άλλους ερευνητές. Ο J. Hendler, ο N. Shadbolt, αλλά και ο Sir T. Berners-Lee έχουν διαπιστώσει ότι παρά τις προσπάθειες, η απλή αυτή ιδέα παραμένει σε μεγάλο βαθμό μη υλοποιημένη [2][3]. Η βασική ιδέα συνοψίζεται στο ότι ενώ όλα τα δομικά συστατικά έχουν αναπτυχθεί, οι τεχνολογίες του Σημασιολογικού Ιστού δεν είναι τμήμα της εμπειρίας του μέσου χρήστη.
Ωστόσο, η κυριότερη συνεισφορά της εργασίας μας [1] είναι η πρόταση για το πώς θα μπορούσε να παρακαμφθεί το πρόβλημα της δυσκολίας εξάπλωσης του Σημασιολογικού Ιστού. Η πρότασή μας είναι προϊόν εκτεταμένης βιβλιογραφικής ανασκόπησης αλλά και προσωπικής εμπειρίας μετά από συναπτά έτη ενασχόλησης με το αντικείμενο.
Ποια ήταν η ανταπόκριση και οι αντιδράσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό πάνω στην έρευνά σας;
Η ιδέα άρεσε. Αρκετά πρακτορεία ειδήσεων σχετικών με την έρευνα και την τεχνολογία αναπαρήγαγαν τις ιδέες μας. Μένει να δούμε αντιδράσεις και απόψεις ερευνητικών ομάδων του χώρου. Ξέρετε, σαν άτομα της έρευνας και της καινοτομίας χαρακτηριζόμαστε από διάθεση για δημιουργικό διάλογο και από ενθουσιασμό για τον αντίκτυπο και τα αποτελέσματα των προτάσεων μας τόσο στον κύκλο των ειδικών όσο και στην ευρύτερη κοινωνία.
Πως νιώθετε γι' αυτή την επιτυχία; Μία ελληνική ομάδα να δημιουργεί έναν τέτοιο αντίκτυπο;
Σίγουρα είναι δυνατό το αίσθημα της επιτυχίας, ας είμαστε όμως ρεαλιστές: σύγχρονα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και το Athens Information Technology (AIT) έχουν και πολύ μεγαλύτερες επιτυχίες από τη συγκεκριμένη. Το ξεχωριστό χαρακτηριστικό πάντως της εργασίας μας είναι η απλότητα στην εξήγηση της συνεισφοράς του Σημασιολογικού Ιστού ακόμη και σε άτομα μη εξοικειωμένα με το χώρο.
www.kathimerini.gr
Αναφορές
[1] Konstantinou, N., Spanos, D-E., Stavrou, P. and Mitrou, N. (2010) 'Technically Approaching the Semantic Web Bottleneck', Int. J. Web Engineering and Technology, Vol. 6, No. 1, pp.83-111.
[2] Hendler, J. (2008) 'Web 3.0: Chicken Farms on the Semantic Web', IEEE Computer, Vol. 41, No. 1, pp.106-108.
[3] Shadbolt, N., Berners-Lee, T. and Hall, W. (2006) 'The Semantic Web Revisited', IEEE Intelligent Systems, Vol. 21, No. 3, pp.96-101.
[4] Halevy, A., Norvig, P. and Pereira, F. (2009) 'The Unreasonable Effectiveness of Data', IEEE Intelligent Systems, Vol. 24, No. 2, pp.8-12.

Hμερομηνία :  08-09-10 Copyright:  http://www.kathimerini.gr


Monday, September 6, 2010

Ποιό το μέλλον του linux;

Καλημέρα σε όλους,

αφορμή για αυτό το μήνυμα υπήρξε κατά πρώτον το άρθρο (  http://www.linuxjournal.com/content/linux-market-share ) στο linux journal.
Κατά δεύτερον αρκετές απόψεις ανθρώπων οι οποίοι είτε ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με το linux, είτε επιχείρησαν να το εγκαταστήσουν και μου μετέφεραν τις γνώμες τους και τέλος μία στασιμότητα που παρατηρώ γενικότερα στην πρόοδο και εξέλιξη του linux γενικότερα.

Όπως μπορείτε να δείτε από την παρακάτω στατιστική εικόνα ενός από τους μεγαλύτερους παρόχους στατιστικών, το statcounter,



η εξέλιξη του linux (πάντα στο πλαίσιο του desktop και όχι για servers) είναι και στάσιμη και χαμηλή.

Το πρώτο ερώτημα είναι γιατί;

Στο παραπάνω άρθρο και ιδιαίτερα στα σχόλια θα βρείτε πολλές απαντήσεις στο γιατί αλλά εγώ να τις συνοψίσω συνολικά:

1. Γιατί δεν έχει marketing (διαφημίσεις, προώθηση, κλπ...),
2. Γιατί έχει πολλές διανομές (είναι σαν να πηγαίνεις σε ένα αντιπρόσωπο αυτοκινήτων και πρέπει να διαλέξεις αυτοκίνητο ανάμεσα σε 50 μάρκες...),
3. Γιατί δυστυχώς ακόμα ΔΕΝ έχει εύχρηστο περιβάλλον εργασίας,
4. Γιατί ακόμα ΔΕΝ υποστηρίζει πολλές περιφερειακές συσκευές και κάρτες,
5. Γιατί ΔΕΝ έχει ΣΑΦΗ τρόπο εγκατάστασης και απεγκατάστασης των εφαρμογών,
6. Γιατί έχει πολλές εφαρμογές που ΔΕΝ έχουν φιλική διεπαφή με τον χρήστη (user friendly GUI),
7. Γιατί έχει πολλές εφαρμογές που παρ' ότι είναι δωρεάν ή/και ελεύθερες ή/και ανοιχτές ΔΕΝ κάνουν κάτι ιδιαίτερα αξιόλογο και από πλευράς προγραμματιστικής ωριμότητας είναι αν όχι σε εμβρυακή ηλικία τουλάχιστον σε παιδική ηλικία,
8. Γιατί κάποιες τυπικές δουλειές που στα άλλα συστήματα είναι αυτοματοποιημένες (π.χ. δημιουργία διαμερισμάτων (partitions) κλπ.) σε πολλές διανομές του linux πρέπει να είσαι καθηγητής πανεπιστημίου για να τις κάνεις...

Τώρα ποιές λύσεις έχουμε ;

για το 1. εκτός από το ubunbtu όπου το αφεντικό έχει λεφτά και κάνει marketing για τους υπόλοιπους μάλλον ΔΕΝ υπάρχει φράγκο να δοθεί για διαφήμιση...

για το 2. πιστεύω ότι το πολύ θα έπρεπε να υπάρχουν 4 διανομές : 1.  ubuntu (debian) 2. Fedora (red hat) 3. Slackware 4. gentoo

νομίζω ότι σχεδόν ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες διανομές παράγονται από αυτές, οπότε καλύτερα να επικεντρωθούμε σε αυτές παρά ο καθένας να βγάζει και τη δική του διανομή... έτσι η γνώση και η προγραμματιστική ικανότητα και δυνατότητα να προσηλωθούν σε κάποιες διανομές και προβλήματα παρά όπου νάναι και ότι νάναι...

στο 3. όπως και στο 2. πρέπει να επικεντρωθούμε το πολύ σε 2 περιβάλλοντα : το gnome και το kde... για να μη πω ότι καλύτερα να συγκλίνουμε σε ένα π.χ. kgnode ... εάν θέλουμε να εξελιχτούμε στο περιβάλλον εργασίας του απλού χρήστη (desktop users) πρέπει να έχουμε ένα ΕΝΙΑΙΟ περιβάλλον εργασίας και όχι 100 διαφορετικά...

στο 4. δυστυχώς εκτός από το ότι έχουμε πολλές διανομές και έτσι δεν λύνονται και τα θέματα συμβατότητας συσκευών έχουμε και τον πόλεμο των κατασκευαστών οι οποίοι ΔΕΝ βγάζουν οδηγούς (drivers) για το linux... εκτός εάν πάρουν το μπακίρι (money...)

το 5.6.7. και 8. νομίζω ότι είναι απόρροια των παραπάνω: εάν δεν συγκεντρωθούμε και δεν στοχοποιήσουμε συγκεκριμένες διανομές και περιβάλλον εργασίας δεν πρόκειται να προχωρήσουμε ούτε σε σοβαρές εφαρμογές και ούτε σε αυτοματοποιημένες λειτουργίες στο περιβάλλον εργασίας. Το κυριότερο θέλουμε σαφήνεια (clarity) και διαφάνεια (transparency). ΔΕΝ γίνεται ο χρήστης π.χ. να ΜΗΝ μπορεί με πολύ απλό και αυτόματο τρόπο να βάλει το νέο flash player...ως παράδειγμα...

Το μήνυμα αυτό κυρίως έχει σκοπό να ενεργοποιήσει λίγο την κοινότητά μας και να "προκαλέσει" μία συζήτηση και ενδεχομένως να κάνουμε και μία συνάντηση εάν δεν έχετε αντίρρηση όπου να συζητήσουμε όλα τα θέματα και κυρίως ΤΙ και ΠΩΣ θέλουμε να κάνουμε για το linux και το ανοιχτό λογισμικό...

Thursday, September 2, 2010

A work of art: How to find, view and sort biggest files and/or directories in linux...

du -k | sort -n | perl -ne 'if ( /^(\d+)\s+(.*$)/){$l=log($1+.1);$m=int($l/log(1024)); 

printf ("%6.1f\t%s\t%25s  %s\n",($1/(2**(10*$m))),

(("K","M","G","T","P")[$m]),"*"x (1.5*$l),$2);}'
The above (in one line command) will find, view, sort and print in the screen stars in ascending order the biggest files and/or directories from the current directory.
Certainly is a very useful command. It's a work of programming art.
Thanks to Jonathan Jiang
[from  http://www.cyberciti.biz/faq/find-large-files-linux/ ]

Wednesday, June 2, 2010

'Good-Bye Windows, Hello Linux, Mac' says Google

As everyone knows by now who follows technology news, the Financial Times reported that Google "is phasing out the internal use of Microsoft's ubiquitous Windows operating system because of security concerns." Some doubt this story, because they say that's its vague about sources. Well, I asked, and the story is 'mostly' right. Google is switching away from Windows to Linux and Macs, but it's not just because security.

Read all the article here...


Friday, May 21, 2010

Ο R.Stallman στη Θεσ/νίκη στις 1/6/2010


Εκτύπωση E-mail
Η Ένωση Ελλήνων Χρηστών και Φίλων Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα έχει την τιμή να σας ενημερώσει για την ακριβή ημερομηνία και ώρα της ομιλίας που θα παραθέσει ο Richard Stallman στη Θεσσαλονίκη.

rms_noesis

Ο τόπος της εκδήλωσης είναι το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας "NOESIS", το οποίο βρίσκεται στο 6ο χλμ. της οδού Θεσσαλονίκης-Θέρμης. Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, προσφέρει στο κοινό θεάματα: Ψηφιακό Πλανητάριο, Προσομοιωτή και Κινηματογράφο Γιγαντοοθόνης καθώς και Μουσείο με τρία Εκθετήρια (Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Αυτοκινήτων και Τεχνοπάρκο Συμμετοχικών Εκθεμάτων-Πειραμάτων). Περιλαμβάνει επίσης υπερσύγχρονες συνεδριακές αίθουσες, σε μια από τις οποίες θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Ιδρυτή του Free Software Foundation, "Free Software in Ethics and in Practice".

Η ημέρα της εκδήλωσης είναι Τρίτη 1 Ιουνίου 2010 και η ώρα έναρξης θα είναι 18:00.

Παρακαλούμε να προσέλθετε νωρίτερα για να εγγραφείτε και να εξασφαλίσετε τη θέση σας στην αίθουσα. Από σήμερα στο website του συλλόγου μας θα γίνεται pre-registration για την εκδήλωση. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στέλνοντας email στο events (at) gnugr.org .

Τέλος, ενημερώνουμε πως τα μέλη του Συλλόγου θα έχουν προτεραιότητα στην εξασφάλιση θέσης.

Η Ένωση Ελλήνων Χρηστών Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα ευχαριστεί το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας για την ευγενική χορηγία-παραχώρηση των χώρων του για την εκδήλωση.

Friday, May 14, 2010

Innovation days στη Θεσσαλονίκη...

Thursday, May 13, 2010

Προώθηση του OpenOffice μέσω των εφημερίδων

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,
Επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω για μία σημαντική πιστεύω κίνηση που αφορά και την κοινότητα Ανοιχτού Λογισμικού και ειδικά αυτήν τού OpenOffice.org.
Σε συνεργασία με τις οικονομικές εφημερίδες ΑΞΙΑ και ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ,προωθούμε το «ΜΑΤΖΕΝΤΑ OfficeSuite Pro for Windows» συνοδευόμενο από επιπλέον λογισμικό, τη νέα ορθογραφική διόρθωση και τεχνική υποστήριξη από τη ΜΑΤΖΕΝΤΑ. 
 
Σκοπός τής προσπάθειας είναι να πείσουμε τους επιχειρηματίες να επιλέξουν αυτή τη λύση και να αποκτήσουν σε πολύ χαμηλό κόστος όλο το λογισμικό γενικής χρήσης που χρειάζονται σε κάθε υπολογιστή τους.
Η προώθηση ξεκίνησε χθες Τετάρτη 5/5/2010 και θα συνεχιστεί σε όλα τα φύλλα των δύο εφημερίδων για τρεις μήνες. Πιστεύω ότι η διάδοση αυτής τής κίνησης σε λίστες, blog, site κ.λπ., θα βοηθήσει αποτελεσματικά στην επιτυχία της.
Με την παρακάτω σύνδεση δείτε τη σχετική καταχώρηση σαλονιού:- http://www.magenta.gr/ftp/temp/simvoulos-officesuite.jpg
(το φυσικό μέγεθος είναι αυτό τής εφημερίδας 26,5 εκ. X 38,5 εκ.)
Σχετικές συνδέσεις:- 
http://www.officesuite.gr
http://www.magenta.gr-  
http://www.axiaplus.gr
Φιλικά
 
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος
----------------------------------------
ΜΑΤΖΕΝΤΑ Ε.Π.Ε.
Μεθώνης 47-51106 81 
Αθήνα
http://www.magenta.gr email: info@magenta.gr

(+30) 210-33.03.920 (γραφείο)(+30) 210-33.03.965 (γραφείο)(+30) 210-33.03.216 (Φαξ γραφείου)
 

Προτεινόμενοι Τόποι:

- Κεντρικός δικτυακός τόπος  http://www.magenta.gr 
- OfficeSuite Professional for Windows  http://www.officesuite.gr 
- International Food & Beverage Translator  http://www.international-food-beverage-translator.com 
- Επεκτάσεις για Windows Explorer  http://www.print-folder-file-list.gr
- DeskTop-OS  http://www.desktop-os.gr
- Ελληνική Ελεύθερη Εγκυκλοπαίδεια  http://www.livepedia.gr

Tuesday, May 4, 2010

Που πάνε τα λεφτά; Δείτε που θα πάνε σε λίγους μήνες 270 εκατομμύρια.

[απο το blog:  taxalia.blogspot.com ]

Με αφορμή την γνωστοποίηση του θέματος με το κόστος (1.059.516€) του διαδικτυακού ιστοτόπου της Βουλής (Ναι καλά διαβάσατε 1.059.516 ευρώ για τη διαδικτυακή πύλη της βουλής! όταν όλοι γνωρίζουν στην αγορά πως ένα...

σάιτ «ανεβαίνει» στο διαδίκτυο με μερικές χιλιάδες ευρώ)…

…να σας ενημερώσουμε για το που θα πάνε τα λεφτά για δράσεις «ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ» όταν με το καλό βρεθούν τα χρήματα για το ΕΣΠΑ.

Στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ " ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ" ο κατάλογος Δικαιούχων Ενταγμένων Έργων περιέχει έργα συνολικού ύψους 269,328,311€
…αν είστε σχετικοί με το αντικείμενο… «χτυπήστε» ένα εργάκι (δεν χρειάζεστε δεύτερο με ένα κάνετε την καλή σας!)

Δείτε όλα τα έργα ΕΔΩ>>

Ερώτηση: μετά από όλα αυτά (και τόσα άλλα που δεν γράφουμε εδώ)… ειλικρινά εσείς πιστεύετε ότι θα έχει αλλάξει κάτι σε αυτήν την χώρα; Η απάντηση δική σας.

Monday, May 3, 2010

Στις 16 Μαΐου στο Πα.Μακ. το Συνέδριο για τη Θεσ/νίκη της ΕΕΛ/ΛΑΚ

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) διοργανώνει συνέδριο με θέμα "ΕΛ/ΛΑΚ: Επιχειρηματικότητα, Δημόσιος Τομέας, Εκπαίδευση & Έρευνα".

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 14 και Σάββατο 15 Μαΐου 2010 στην Αθήνα (ΕΜΠ), ενώ την Κυριακή 16 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες ημερίδες σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Πάτρα. Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου έχει ανακοινωθεί στο conf.ellak.gr

Για την καλύτερη οργάνωση του συνεδρίου καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το συνέδριο να εγγραφούν στο http://www.ellak.gr/index.php?option=com_comprofiler&task=registers δηλώνοντας την πόλη της προτίμησης τους.

Ειδικότερα για τα workshops επειδή οι αίθουσες είναι περιορισμένης χωρητικότητας, θα διανεμηθούν ανάλογα με το ενδιαφέρον συμμετοχής και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Φιλικά,

Ομάδα Διαχείρισης www.ellak.gr

Friday, April 30, 2010

Που πήγαν όλοι οι ελληνικοί torrent trackers ?

Που πήγε το Bluewhite-gt ? Που πήγε το gamato.info ? Που πήγαν όλοι οι ελληνικοί torrent trackers ? Χάθηκαν;Τους έκλεισαν; Σίγουρα αυτό είναι αλήθεια αλλά είναι μόνο η μισή αλήθεια.

Η πλήρης αλήθεια είναι ικανή να δημιουργήσει πανικό και δεν ανακοινώνεται για να μας πιάσουν στον ύπνο.Ευτυχώς τα νέα διέρευσαν γρήγορα. Εδώ και τρία χρόνια η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος συνεργαζόταν με την δίωξη οικονομικού εγκλήματος ώστε να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για ένα οργανωμένο και θανάσιμο χτύπημα στην "πειρατεία" μέσω διαδικτύου.

Χάκερ της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος μάζευαν επιμελώς στοιχεία από όποιον γνωστό και άγνωστο Ελληνικό torrent site ή warez site έβρισκαν.Χρησιμοποιώντας εξιδεικευμένες τεχνικές δρούσαν απαρατήρητοι συλλέγοντας πολύτιμα στοιχεία για κάθε πειρατικό site και για κάθε χρήστη του.

Η τεχνολογία των torrents είναι διάτρητη κάθε χρήστης συνδέεται με χιλιάδες άλλους χρήστες εν άγνοια του όπως και ο torrent tracker.Έτσι οι ηλεκτρονικοί κομμάντος παριστάνοντας τους χρήστες και χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία μάζεψαν Terabytes στοιχείων ενάντια ενός τεράστιου αριθμού Ελλήνων χρηστών και Ελληνικών site.

Έχοντας αυτά τα στοιχεία στην διάθεση τους οι αρχές το μόνο που ζητούσαν για να απαγγείλουν κατηγορίες σε όλους αυτούς τους χρήστες είναι η ταυτότητα τους!Η ταυτότητα αυτή δεν είναι άγνωστη,απλά δεν μπορεί να βρεθεί εύκολα για νομικούς λόγους.Η ταυτότητα του κάθε χρήστη προκύπτει άμεσα από την ήδη καταγεγραμένη IP διεύθυνσή τους.Κάθε υπολογιστής που είναι συνδεδεμένος στο ίντερνετ έχει μια μοναδική τέτοια διευθυνση και κάθε πάροχος ίντερνετ είναι υποχρεωμένος να κρατάει ένα ειδικό αρχείο για 20 χρόνια.Σε αυτό το αρχείο καταγράφεται η IP που είχε ο κάθε χρήστης κάθε χρονική στιγμή καθώς και όλες οι IP με τις οποίες συνδέθηκε,δηλαδή
τα site που επισκεύτηκε ή οι άλλοι χρήστες με τους οποίους επικοινώνησε.

Οι αρχές ανανέωναν καθημερινά την λίστα με τις ΙP των χρηστών.

Το μόνο που εμπόδιζε το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος απο το να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτή την λίστα ήταν η Ελληνική νομοθεσία που προστατεύει το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών.Όμως με τις πρόσφατες τροποποιήσεις του ,ο νόμος έγινε πιο χαλαρός ώστε να μπορεί δήθεν να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία αποτελεσματικότερα.

Το πραγματικό αποτέλεσμα αυτής της νομικής χαλάρωσης είναι πως όλα τα αρχεία όλων των παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου πέρασαν στις αρχές ακριβώς αυτή την εβδομάδα.

Παράλληλα δημιούργηθηκε ειδικό αρχείο με τα δεδομένα που αποθήκευε κάθε torrent tracker για τους χρήστες του.Όλοι οι χρήστες των ιδιωτικών tracker άθελα τους αποθήκευαν ενοχοποιητικά στοιχεία στους trackers.Πόσα και ποιά αρχεία έχουν κατεβάσει ή ανεβάσει και πότε.Τα τελευταία δεδομένα
ήταν αυτής της εβδομάδας όταν οι διωκτικές αρχές κατέσχεσαν το περιεχόμενο όλων των Ελληνικών torrent trackers!Παράλληλα δόθηκε ειδικό ένταλμα μη-κοινοποίησης σε όλους τους εμπλεκομένους administrators,αν κάποιος απο αυτούς αποδεδειγμένα αποκάλυπτε το γεγονός αυτό θα επιβάρυνε
σημαντικά την θέση του.

Το γεγονός είναι ότι ήδη απο χτές το βράδυ οι αρχές έχουν στα χέρια τους 100GB δεδομένων που αναφέρουν αναλυτικά ποια αρχεία ανέβασε και κατέβασε ο κάθε χρήστης,πότε και σε ποιούς τα έδωσε,ποιό ηταν το περιεχόμενο τους καθώς και άλλα στοιχεία που δεν έχουν γίνει γνωστά.

Και οι δίκες έχουν ήδη αρχίσει...Ήδη οι administrators του gamato.info οδηγούνται στα δικαστήρια...Αλλά αυτό είναι μόνο οι αρχή!Η δίωξη οικονομικού εγκλήματος σε συνεργασία με το υπουργείο οικονομικών θα περάσουν σχέδιο νόμου ώστε να επιβληθεί  διοικητικό πρόστιμο σε κάθε έναν απο αυτούς τους ανθρώπους μέσω των πάροχων υπηρεσιών διαδικτύου.Τα πρόστιμα που
συζητιούνται είναι πραγματικά ΑΒΑΣΤΑΚΤΑ!

Ο λόγος που δημιουργείται ειδικό νομικό πλαίσιο για να  επιβληθει το πρόστιμο μέσω των πάροχων υπηρεσιών διαδικτύου είναι πως η συνολική διάρκεια όλων των δικών αναμένεται να  ξεπερνά τα 20 χρόνια. Αν δικάζόντουσαν οι χρήστες μέρα νύχτα ο τελευταίος χρήστης θα καταδικαζόταν σε 20 χρόνια!Αυτό θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα στα δικαστήρια που κυριολεκτικά θα δέχονταν καθημερινά ορδές απο "πειρατές"...

Στο δικαστήριο θα οδηγηθούν μόνο ορισμένοι πολλοί μεγάλοι "seeders" και οι administrators των site καθώς και όσοι χρήστες των Ελληνικών torrent trackers έκαναν χρήση απο το εξωτερικό. Οι τελευταίοι θα αντιμετωπίσουν βαρύτατες κατηγορίες με βάση όχι μόνο την Ελληνική αλλά και την διεθνή
νομοθεσία.

Όσον αφορά την τιμή του προστίμου έχει ως εξής:

Για κάθε 1GB download παράνομα κατεβασμένου περιεχομένου το  οποίο είχε κυκλοφορήσει στην Ελλάδα νόμιμα κατά την ημερομήνια έναρξης του download θα χρεώνονται απο 1.000 έως 10.000 ευρώ ανάλογα με τις αξιώσεις του νόμιμου κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.

Για κάθε 1GB download παράνομα κατεβασμένου περιεχομένου το οποίο δεν είχε κυκλοφορήσει στην Ελλάδα νόμιμα κατά την ημερομήνια έναρξης του download θα χρεώνονται απο 10.000 έως 50.000 ευρώ ανάλογα με τις αξιώσεις του νόμιμου κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων στο εξωτερικό.

Οι τιμές είναι πιο τσουχτερές για το UPLOAD μιας και νομικά  θεωρείται ότι αυτός που "μοίραζε" τα αρχεία είχε κέρδος απο αυτό.Οπότε τα ποσά είναι περίπου τα 10 πλάσια!!!

Για κάθε 1GB upload παράνομου περιεχομένου το οποίο είχε κυκλοφορήσει στην Ελλάδα νόμιμα κατά την ημερομήνια έναρξης του upload θα χρεώνονται απο 10.000 έως 100.000 ευρώ ανάλογα με τις αξιώσεις του νόμιμου κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.

Για κάθε 1GB upload παράνομα περιεχομένου το οποίο δεν είχε κυκλοφορήσει στην Ελλάδα νόμιμα κατά την ημερομήνια έναρξης του upload θα χρεώνονται απο 100.000 έως 500.000 ευρώ ανάλογα με τις αξιώσεις του νόμιμου κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων στο εξωτερικό.

Το ευτύχημα είναι πως οι Ελληνικοί δημόσιοι τηλεοπτικοί σταθμοί ,συμπεριλαμβανομένων των κρατικών καναλιών αναμένεται να ανακοινώσουν ότι δεν έχουν αξιώσεις απο  οποιαδήποτε διακίνηση υλικού δικιάς τους τηλεοπτικής παραγωγής αρκεί να έχει προβληθεί πριν τις 10/03/2010 .Για κάθε τηλεοπτική εκπομπή που διακινείται παράνομα μέσω διαδικτύου η οποία έχει προβληθεί αργότερα απο τις 10/03/2010 το πρόστιμο θα επιβάλεται κανονικά.

Το πιο απελπιστικό στην όλη κατάσταση είναι πως σύμφωνα με αυτό το νομοσχέδιο όποιος καταφύγει στο δικαστήριο αμφισβητώντας την απόφαση θα κλειθεί να προκαταβάλει το πρόστιμο με την ελπίδα πως αν δικαιωθεί θα του επιστραφεί το ποσό άτοκα και με τον κίνδυνο να αντιμετωπίσει σκληρότερες
ποινές αν τελικά καταδικαστεί.

Το προβλεπόμενο ποσό σε περίπτωση καταδίκης είναι το 3πλάσιο αυτού που έχει επιβληθεί.Σε κάθε περίπτωση είτε ο κατηγορούμενος κινηθεί δικαστικά είτε όχι το πρόστιμο θα πρέπει να καταβάλεται εντός εξαμήνου και σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής θα επιχειρείται η είσπραξή του μέσω
κατασχέσεων!

Τα πιο εξοργιστικά σημεία του νομοσχεδίου είναι πως:

Τα πρόστιμα θα επιβληθούν χωρίς δίκη.

Τα ποσά είναι πραγματικά εξωφρενικά και αβάστακτα και δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα.

Το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών καταστρατηγήθηκε χωρίς κανένας να αντιδράσει.Αλήθεια τι έχει να πει η δήθεν Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και ο Συνήγορος  του Πολίτη για αυτό;

Θα πραγματοποιηθούν κατασχέσεις απο ιδιωτικούς οργανισμούς καθώς δεν υπάρχει κρατικός πάροχος διαδικτύου.

Ιδιωτικοί οργανισμοί αποκτούν δικαιοδοσία να επιβάλουν πρόστιμα.

Ενημέρωστε άμεσα όλους τους γνωστούς σας.Το θέμα πρέπει να  πάρει διαστάσεις άμεσα. 


Διαδώστε το άμεσα!!!

Thursday, April 29, 2010

Ανησυχητική αύξηση στους ιούς που μεταμφιέζονται σε αντι-ιικά προγράμματα

Ύπουλα παράθυρα

Δημοσίευση: χτές | 19:31 [from http://tech.pathfinder.gr/tech/919273.html ]
Σαν Χοσέ, Καλιφόρνια: Αύξηση των ψεύτικων προγραμμάτων προστασίας που ξεγελούν τους χρήστες και μολύνουν τους υπολογιστές με ιούς καταγράφει η Google. Τα προγράμματα αυτά αντιστοιχούν πλέον στο 15% του συνόλου του κακόβουλου λογισμικού στο Διαδίκτυο, ποσοστό πέντε φορέςυψηλότερο από ό,τι στις αρχές του 2009.
Τα ψεύτικα αντι-ιικά εμφανίζονται συνήθως ως αναδυόμενα παράθυρα που προειδοποιούν το χρήστη ότι έχει μολυνθεί από ιούς. Αν αυτός κάνει το λάθος να κλικάρει το παράθυρο, ο υπολογιστής του μολύνεται με κώδικα που μπορεί να καταλάβει τον έλεγχο του συστήματος και να υποκλέψει ευαίσθητα δεδομένα.
Η έρευνα της Google, που κάλυψε το διάστημα Ιανουάριος 2009 - Φεβρουάριος 2010, έδειξε επίσης ότι τα ψεύτικα προγράμματα προστασίας αντιστοιχούν στο 50% του κακόβουλου λογισμικού που εξαπλώνεται μέσω διαδικτυακών διαφημίσεων.
Το φαινόμενο έχει γίνει πονοκέφαλος ακόμα και για μεγάλους δικτυακούς τόπους, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις αδυνατούν να ελέγξουν τις διαφημίσεις που «σερβίρουν» αυτόματα οι διαφημιστικές πλατφόρμες τους.
Όπως αναφέρει το CNet, η Google εξέτασε 240 εκατομμύρια ιστοσελίδες και αποκάλυψε πάνω από 11.000 διευθύνσεις που εμπλέκονται στη διάδοση ψεύτικων αντι-ιικών.
Οι διευθύνσεις αυτές εναλλάσσονται ταχύτατα για να αποφύγουν τον εντοπισμό τους από το σύστημα Safe Browsing (ασφαλής πλοήγηση) της Google, το οποίο λειτουργεί ενσωματωμένο στα προγράμματα Google Chrome και Mozilla Firefox.
Όπως επισήμανε ο Νιλς Πρόβος, μηχανικός λογισμικού της Google, τα αναδυόμενα παράθυρα των ψεύτικων αντι-ιικών είναι πια τόσο εξελιγμένα ώστε αναγνωρίζουν ποια έκδοση των Windows τρέχει ο υπολογιστής και προσαρμόζουν την εμφάνισή τους ώστε να φαίνονται όσο το δυνατόν πιο γνήσια.
Η καλύτερη μέθοδος προστασίας έιναι η πρόληψη, τόνισε ο Πρόβος. Σε περίπτωση που δουν να εμφανίζεται κάποιο ύποπτο αναδυόμενο παράθυρο, ο χρήστης πρέπει να κλείσει τον browser και να τον ανοίξει εκ νέου.
Σε περίπτωση που ο υπολογιστής μολυνθεί, η απομάκρυνση των ιών είναι πολύ δύσκολη πιθανότατα θα απαιτήσει την εκ νέου εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος.

Thursday, April 22, 2010

Ο Richard Stallman προσκεκλημένος της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών & Φίλων ΕΛ/ΛΑΚ το Μάιο στη Θεσ/νίκη

Ο Richard Stallman προσκεκλημένος της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών & Φίλων ΕΛ/ΛΑΚ

rms-bw

Η Ένωση Ελλήνων Χρηστών & Φίλων Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα έχει την τιμή να σας ενημερώσει για την αποδοχή της πρόσκλησης που απεύθυνε στον ιδρυτή και πρόεδρο του Ιδρύματος Ελεύθερου Λογισμικού, Richard M. Stallman για να παραθέσει μία ομιλία στη Θεσσαλονίκη.
Κατόπιν επικοινωνίας που προηγήθηκε μαζί του, αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του.

Η επίσκεψη του Richard Stallman θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του επόμενου μήνα, Μαΐου 2010.

[δείτε περισσότερα εδώ...]

The Free Software Song...

Αρχίζει το Πανελλήνιο Συνέδριο Ανοιχτού Λογισμικού το ΣαββατοΚύριακο 24 και 25/4/2010

Αρχίζει το Πανελλήνιο Συνέδριο Ανοιχτού Λογισμικού FOSSCOM 2010 το ΣαββατοΚύριακο 24 και 25/4/2010 στους χώρους της ΦΜΣ στο ΑΠΘ.

Διαβάστε το πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώ... και ΚΥΡΙΩΣ ΠΑΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ.

Tuesday, March 30, 2010

This software saved my PC...

Although i'm not a win user i should save a pc in my home running video software and running the hated window$ ...

This software after a long research was the "MALWAREBYTES" (link: http://www.malwarebytes.org/ )



Don't forget the very good anti-virus AVIRA that also found many viruses and malware in this pc and the Symantec endpoint protection didn't find ANYTHING !!! (link: http://www.free-av.com/ )



  Finally a very interesting and helpfully program is "Process Explorer" from Mark Russinovich (link : http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653.aspx )

Last but not least...
A very powerful and with continuous updates tool as anti-spyware is the "SUPER-ANTI Spyware" (link: http://www.superantispyware.com/ )

Monday, March 22, 2010

Orwell vs. Haxley

A very interesting confront:

Orwell versus Haxley...

Read the article here : https://docs.google.com/fileview?id=0B6ZUv3jg29gEMzI0ZWQxZjUtOGUzZi00MDk2LThiNTYtNDY5NTEyMTQwY2U3&hl=en

Monday, March 8, 2010

Παραγωγή ενέργειας από ένα μπουκάλι νερό μέσω της φωτοσύνθεσης

from: PATHFINDER

5/3/2010

Ο Dan Nocera, χημικός στο ΜΙΤ, έδειξε προσφάτως πως μπορεί να παραχθεί ενέργεια από ένα μπουκάλι νερό μέσω της διαδικασίας της φωτοσύνθεσης.
Χρησιμοποιώντας έναν ειδικό καταλύτη, το φως του ήλιου και ένα μόνο μπουκάλι νερό, διαχωρίζεται το νερό σε καύσιμο οξυγόνου και υδρογόνου, που είναι αρκετό για να δώσει ενέργεια σε ένα σπίτι.
Όπως συμβαίνει και στην οργανική φωτοσύνθεση, η αντίδραση του Nocera επωφελείται του ήλιου για να μετατρέψει το διοξείδιο του άνθρακα και το νερό σε οξυγόνο και ενέργεια. Εντούτοις, παρότι τα φυτά δημιουργούν ενέργεια υπό τη μορφή των σακχάρων, η διαδικασία αυτή δημιουργεί ενέργεια υπό τη μορφή του ελεύθερου υδρογόνου. Το υδρογόνο αυτό μπορεί είτε να επανασυνδυαστεί με το οξυγόνο σε μία κυψέλη καυσίμου για να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα, είτε να μετατραπεί σε υγρό καύσιμο.

Μέσα σε σχεδόν 4 ώρες, το νερό που έχει υποστεί επεξεργασία με τον καταλύτη του Nocera, μπορεί να παράγει 30 κιλοβατώρες ενέργειας. Επιπλέον, η διαδικασία είναι φθηνή και μάλιστα τόσο φθηνή που ο Nocera προβλέπει πως κάποια μέρα όλα τα σπίτια θα παράγουν τη δική τους ενέργεια με φωτοσύνθεση.

Monday, March 1, 2010

Το μέλλον του ιντερνετ - The Internet future...


JESS3 / The State of The Internet from Jesse Thomas on Vimeo.

Wednesday, February 24, 2010

Το οξυγόνο και οι θεραπείες του...

Η άγνωστη «θαυματουργή» θεραπεία

ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ (H2O2) - Η απαγορευμένη πανάκεια

Η άγνωστη «θαυματουργή» θεραπεία


Το γνωστό οξυζενέ φαίνεται να συμβάλλει σημαντικά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος ασθενειών. Παρόλο όμως, που αρκετοί επιστήμονες πραγματοποιούν αποκαλυπτικές μελέτες για τις ιαματικές του ιδιότητες, τα συμπεράσματά τους υποβαθμίζονται συστηματικά απο το ιατροφαρμακευτικό σύστημα...


Πριν από 170 χρόνια, όταν η Ινδία ήταν ακόμα βρετανική αποικία, οι αυτόχθονες έπιναν νερό, μέσα στο οποίο διέλυαν μικρές ποσότητες υπεροξειδίου του υδρογόνου για να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη ποικιλία ασθενειών - από πιο ήπιες, όπως η γρίπη, έως σοβαρότερες ασθένειες, όπως η χολέρα και η μαλάρια. Τα αποτελέσματα αυτής της μεθόδου θεραπείας ήταν τόσο θετικά, ώστε θεωρήθηκε ότι η διάδοση της θα επηρέαζε το εμπόριο χημικών φαρμάκων που είχε αρχίσει τότε να καθιερώνεται και στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Για να αντιμετωπίσουν την απειλή, οι βρετανικές Αρχές προσέλαβαν έναν ρεπόρτερ, ο οποίος -προσποιούμενος τον γιατρό- «κατασκεύασε» μια ιστορία για ένα παιδί που πέθανε εξαιτίας εγκεφαλικής βλάβης, ύστερα από τη λήψη υπεροξειδίου του υδρογόνου.

Το γεγονός ότι η είδηση προήλθε από έναν «ειδικό» επηρέασε καθοριστικά τους Ινδούς, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν τη χρήση του Η2Ο2 και να στραφούν στα βρετανικά φαρμακευτικά σκευάσματα (Madison Cavanaugh, The one-minute cure: The secret to healing virtually all diseases).


Επρόκειτο για το πρώτο χτύπημα εναντίον μιας πολλά υποσχόμενης θεραπευτικής μεθόδου, η οποία από τότε καταπιέζεται συστηματικά από το φαρμακοκεντρικό ιατρικό μοντέλο.

Πολλοί επιστήμονες (Willhelm, Warburg, Oliver, Holman, Farr, Barnard, Palthe, McCabe, Cummings) υποστηρίζουν ότι τα θεραπευτικά οφέλη της είναι πολύ σημαντικά για όλες σχεδόν τις ασθένειες, μετατρέποντας τη σε πανάκεια χωρίς προηγούμενο και, μάλιστα, με μηδενικό κόστος!


Μεταξύ αυτών, κάποιοι την εφαρμόζουν ως εναλλακτική μέθοδο θεραπείας αφού η κλασική Ιατρική αρνείται να τη συμπεριλάβει στις καθιερωμένες πρακτικές της και η επιστημονική κοινότητα δεν χρηματοδοτεί επίσημες έρευνες για την αποτελεσματικότητα της.


Οξυγόνο: το κλειδί για έναν υγιή οργανισμό


Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 70%-80% από νερό, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου (89%) είναι οξυγόνο. Σχεδόν όλη η βιολογική ενέργεια του ανθρώπου πηγάζει από αυτό το δομικό στοιχείο, χάρη στο οποίο ο οργανισμός παραμένει ζωντανός και σε καλή κατάσταση. Και απόδειξη είναι το ότι ένας άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει εβδομάδες χωρίς φαγητό, αρκετές μέρες χωρίς νερό, αλλά μόνο λίγα λεπτά χωρίς οξυγόνο.

Ο θεμελιώδης ρόλος του για τη διατήρηση της ζωής οδήγησε πολλούς επιστήμονες να μελετήσουν το ίδιο το οξυγόνο, καθώς και τη σχέση που μπορεί να έχει η έλλειψη του με την εμφάνιση ασθενειών, αλλά και την πιθανή αξιοποίηση του για την ανάκτηση της υγείας.


Το γενικότερο συμπέρασμα που προκύπτει από το σύνολο των μελετών είναι ότι η πρωταρχική αιτία των περισσότερων ασθενειών συνδέεται -σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό- με την ανεπαρκή παρουσία του, κυρίως σε κυτταρικό επίπεδο, και ότι η ενίσχυση του οργανισμού με επιπλέον οξυγόνο δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την πρόληψη ή καταπολέμηση της παθογένειας (Madison Cavanaugh, The one-minute cure: The secret to healing virtually all diseases).

Μια από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις για τη δύναμη του οξυγόνου στη θεραπευτική διαδικασία πραγματοποιήθηκε το 1931.



Ο δρ. Otto Warburg κέρδισε το βραβείο Νόμπελ στη Φυσιολογία και Ιατρική, όταν απέδειξε ότι οι ιοί δεν μπορούν να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν σε περιβάλλοντα πλούσια σε οξυγόνο, επειδή είναι αναεροβικοί. Επιπλέον, ο Warburg μέσω των πειραμάτων του διαπίστωσε ότι η αφαίρεση οξυγό νου από το κύτταρο κατά 35%, το μετατρέπει σε καρκινικό.

Υποστήριξε ότι η βασική αιτία του καρκίνου είναι η ανεπαρκής οξυγόνωση των κυττάρων και ότι, αν αντιστρέψουμε αυτό το δεδομένο, ο καρκίνος θα μπορούσε να νικηθεί (Otto Warburg, The prime cause and prevention of cancer, 30/6/1966).


Μετέπειτα μελέτες του ίδιου του Warburg και άλλων επιστημόνων συμπέραναν ότι σχεδόν όλες οι τοξίνες και τα βακτήρια εξουδετερώνονται σε περιβάλλοντα πλούσια σε οξυγόνο (Otto Warburg, The prime cause and prevention of cancer).. Κάποιες από τις θεραπείες που αναπτύχθηκαν με κεντρικό γνώμονα την παραπάνω διαπίοτωοη ονομάστηκαν «οξειδωτικές» γιατί, από τη μια, προκαλούν οξείδωση των προσβεβλημένων από βλαβερούς μικροοργανισμούς κυττάρων και, από την άλλη, θωρακίζουν τα υγιή κύτταρα οξυγονώνοντας τα.


Το υπεροξείδιο του υδρογόνου (Η2O2) συγκαταλέγεται σε αυτές και, μαζί με το όζον (Ο2), συνιστούν τις βιο-οξειδωτικές θεραπείες. Ο μηχανισμός δράσης τους είναι παρόμοιος: όταν διαλύονται μέσα στο σώμα, απελευθερώνουν το επιπλέον άτομο οξυγόνου που εμπεριέχεται στη μοριακή τους σύνθεση, δημιουργώντας ένα καλά οξυγονωμένο περιβάλλον που έχει διπλή αποστολή: την πρόληψη και τη θεραπεία.



Ωστόσο, η ιατρική και φαρμακευτική βιομηχανία επιμένουν να μην εκμεταλλεύονται αυτές τις θεραπευτικές λύσεις - προφανώς επειδή δεν τους δίνεται κανένα οικονομικό κίνητρο. Τόσο το όζον όσο και το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ουσίες που δεν μπορούν να πατενταριστούν και το κόστος παρασκευής τους είναι εξαιρετικά χαμηλό.


Επιπλέον, αν η θεραπευτική δράση τους αφορά όντως στο σύνολο των ασθενειών, τις μετατρέπει σε απειλή για την καθιερωμένη βιομηχανία ακριβών συμπτωματικών φαρμάκων και πολυδάπανων ιατρικών πρακτικών. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που το σύστημα δεν χρηματοδοτεί και επίσημες έρευνες που θα αποδείκνυαν την αξία τους (Madison Cavanaugh, The one-minute cure: The secret to healing virtually all diseases).


Μια παντοδύναμη θεραπευτική λύση με άγνωστη ιστορία


Πρωτοπόρος στην εκμετάλλευση αυτής της θεραπείας, της οποίας θεωρείται και πατέρας, υπήρξε ο δρ. Richard Willhelm. Κατά τη δεκαετία του 1940, ίδρυσε, τον οργανισμό Επιμορφωτικού Ενδιαφέροντος για το Υπεροξείδιο του Υδρογόνου (ECHO) θέλοντας να διαδώσει τα θεραπευτικά οφέλη του. Ο ίδιος το χρησιμοποίησε σε ασθενείς, βλέποντας πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε δερματικά προβλήματα, πολιομυελίτιδα και διανοητικές ανωμαλίες που προκύπτουν από βακτηριακές μολύνσεις.

Προτού το ανακαλύψει ο Willhelm, ο βρετανός γιατρός Τ. Η. Oliver το είχε χορηγήσει πρώτος με ενδοφλέβιες ενέσεις σε 25 ασθενείς που έπασχαν από πνευμονία. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό: το ποσοστό θνησιμότητας από την ασθένεια έπεσε από το 80% στο 48% και η ενδοφλέβια έγχυση υπεροξειδίου του υδρογόνου έγινε το μυστικό όπλο αντιμετώπισης της επιδημίας πνευμονίας που ξέσπασε λίγο μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.



Το 1950, ο δρ. Reginald Holman διεξήγαγε πειράματα, στα οποία χορηγούσε υπεροξείδιο του υδρογόνου 0,45%, διαλυμένο στο νερό, το οποίο στη συνέχεια έπιναν ποντίκια με καρκινικούς όγκους. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του, οι όγκοι εξαφανίστηκαν τελείως εντός ενός διαστήματος μεταξύ 15 και 60 ημερών (Madison Cavanaugh, The one-minute cure: The secret to healing virtually all diseases).


Πρόκειται για ελάχιστες περιπτώσεις της άγνωστης ιστορίας της θεραπευτικής δύναμης της ουσίας, οι οποίες αναφέρονται στο βιβλίο της Madison Cavanaugh The one-minute cure: The secret to healing virtually all diseases (Η θεραπεία του ενός λεπτού: το μυστικό για να γιατρέψεις σχεδόν όλες τις ασθένειες). Στο ίδιο βιβλίο έχουν συγκεντρωθεί και οι γνώμες ειδικών επιστημόνων που υποστηρίζουν τις εκπληκτικές ιδιότητες του υπεροξειδίου του υδρογόνου και γενικότερα των βιο-οξειδωτικών θεραπειών σε όλο το φάομα των ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης, και της τριπλής μάστιγας: AIDS, καρκίνος και καρδιακά προβλήματα.


Το 1993, ο Αμερικανός ερευνητής δρ. Charles H. Farr προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ στην Ιατρική, για την εργασία του σχετικά με την ευεργετική δράση του Υπεροξειδίου του Υδρογόνου στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Συμφωνά με την έρευνα του, τα κοκκιοκύτταρα (είδος λευκών αιμοσφαιρίων) παράγουν την ουσία που αμύνεται εναντίον βακτηρίων, παρασίτων και ζυμομυκήτων που προσβάλουν τον οργανισμό, ρυθμίζει τις ορμόνες και το σάκχαρο του αίματος, και αποτελεί απολυμαντικό, αντισηπτικό και οξειδωτικό παράγοντα (C. Η. Farr, The therapeutic use of H2O2, Townsend letter for Doctors, 1987).


Ο δρ. David G. Williams, ένας από τους κορυφαίους επι στήμονες φυσικών θεραπειών, αναφέρει: « Ο αρχικός σκεπτικισμός μου για τη θεραπευτική λήψη υπεροξειδίου του υδρογόνου με οδήγησε σε ενδελεχή έρευνα, κλινική εργασία και πειραματισμό. Καταλαβαίνω ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων πιθανότατα δεν θα πειστεί ποτέ, ωστόσο εγώ είμαι πεπεισμένος ότι το H2O2 είναι ασφαλές, διαθέσιμο και με εξωφρενικά μικρό κόστος. Αλλά το καλύτερο απ' όλα είναι ότι λειτουργεί!»

(David G. Williams, The many benefits of hydrogen peroxide, 17/7/2003)


Ο παθολόγος William C. Douglas προσθέτει ότι η ουσία «μπορεί να χορηγηθεί σχεδόν σε κάθε παθολογική περίπτωση, συχνά με εξαιρετικά αποτελέσματα» (William C. Douglas, MD, Hydrogen Peroxide: Medical Miracle, Second opinion publishing, 1996).



Ο δρ. Kurt Donsbach γράφει σε άρθρο του στο περιοδικό Alternatives ότι μια ουγκιά υπεροξειδίου του υδρογόνου 35%, διαλυμένη σε ένα γαλόνι νερό, βοηθά στην καλύτερη αναπνοή όσων πάσχουν από εμφύσημα και καρκίνο του λάρυγγα, αν ψεκάζεται στον χώρο που διαβιούν (Madison Cavanaugh, The one-minute cure: The secret to healing virtually all diseases). Ο ίδιος αναφέρεται με ενθουσιασμό και στην αξιοποίηση της θεραπείας με H2O2 για την καταπολέμηση του καρκίνου (www. alkalizeforhealth.net/oxygen.htm).


Το 1986, ο γνωστός καρδιοχειρουργός Christiaan Barnard, φημισμένος για το γεγονός ότι πραγματοποίησε την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς, άρχισε να συστήνει τη θεραπεία με υπεροξείδιο του υδρογόνου σε ασθενείς, αφού πρώτα την εφάρμοσε ο ίδιος για να θεραπεύσει την αρθρίτιδα και άλλες ασθένειες που συνοδεύουν το γήρας και έμεινε έκπληκτος με το αποτέλεσμα. Ωστόσο, ο Barnard γελοιοποιήθηκε σε τέτοιο βαθμό από την ιατρική κοινότητα, ώστε αναγκάστηκε να εγκαταλείψει κάθε σχέση του με τη θεραπεία για να διασώσει τη φήμη και τη δουλειά του (Madison Cavanaugh, The one-minute cure: The secret to healing virtually all diseases).


Η λύση για τον αλκοολισμό


Ο αλκοολισμός είναι μια χρόνια ασθένεια, η οποία εκδηλώνεται προοδευτικά και σχετίζεται με την αδυναμία του ατόμου να ελέγξει την κατανάλωση αλκοόλ, η τοξική επίδραση του οποίου επηρεάζει την κυτταρική αναπνοή. Ως αποτέλεσμα, δημιουργεί καθεστώς ανεπάρκειας οξυγόνου στους σωματικούς ιστούς οδηγώντας σε ιστοτοξική υποξία, κατά την οποία οι ιστοί και τα κύτταρα αδυνατούν να εκμεταλλευτούν και να μεταβολίσουν το οξυγόνο από το αίμα.


Πρόκειται για τη γνωστή σε όλους μέθη που, στην περίπτωση του αλκοολικού, παρατείνεται σε χρόνο και σταδιακά καταβάλλει τον οργανισμό. Το γεγονός ότι οι βαθιές εισπνοές βοηθούν να ξεμεθύσουμε πιο γρήγορα αποτελεί ένδειξη του καταλυτικού ρόλου που έχει το οξυγόνο στην αποτοξίνωση του οργανισμού από το αλκοόλ.



Ο δρ. P.M. Van Wulffren Palthe εργάστηκε με άτομα που έπασχαν από αλκοολισμό και διαπίστωσε ότι η στοματική λήψη υπεροξειδίου του υδρογόνου ανέστειλε την επιθυμία τους για αλκοόλ και τους βοήθησε να θεραπευτούν από τον εθισμό τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του αλκοολισμού, γιατί μπορεί να ανατρέψει την ανεπαρκή οξυγόνωση των ιστών και των κυττάρων που σχετίζεται με την προοδευτική εκδήλωση της ασθένειας (Madison Cavanaugh, The one-minute cure: The secret to healing virtually all diseases).


Προάσπιση της υγείας του εγκεφάλου και της διάθεσης


Όσοι ζουν σε μεγαλουπόλεις εμφανίζουν συχνά μεταβολές στη διάθεση τους και ατονία στις εγκεφαλικές τους λειτουργίες κατά τη διάρκεια της μέρας. Αυτό οφείλεται, εν πολλοίς, στον -κακής ποιότητας- αέρα που εισπνέουν, ο οποίος δεν προσφέρει επαρκή ποσότητα οξυγόνου.



Η καθημερινή ελλειμματική οξυγόνωση του οργανισμού γενικότερα, και ειδικότερα του εγκεφάλου, δημιουργεί πολλές εγκεφαλικές-ψυχολογικές διαταραχές, όπως κατάθλιψη, ατονία, ευερεθιστότητα, αδιαθεσία και εξασθένιση των πνευματικών ικανοτήτων, όπως η μνήμη, η συγκέντρωση, η κριτική ικανότητα και η καθαρή σκέψη.


Τα τελευταία χρόνια, η φαρμακευτική βιομηχανία έχει χτίσει γύρω από αυτά τα -ανεξήγητα για την ίδια- συμπτώματα μια ολόκληρη αυτοκρατορία ασθενειών που «κατασκευάστηκαν» και διαδόθηκαν, για να προωθήσουν νέου τύπου φάρμακα διά θεσης και συμπεριφοράς. Η προπαγάνδα που στήθηκε γύρω από αυτές τις ασθένειες οδήγησε στην αποδοχή τους από τον σύγχρονο άνθρωπο, που εκπαιδεύεται να θεωρεί το χάπι πανάκεια για κάθε περίπτωση.


Ο δρ. Ed McCabe υποστηρίζει ότι η συστηματική λήψη υπεροξειδίου του υδρογόνου αρκεί για να συμπληρωθεί η απαραί τητη ποσότητα οξυγόνου που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργεί σωστά και να μας τροφοδοτεί με ενέργεια και καλή διάθεση. Εξίσου ευεργετικό αποδεικνύεται για την καλή λει τουργία του εγκεφάλου και την ενίσχυση των πνευματικών μας ικανοτήτων, ακόμα και του βαθμού ευφυίας μας (Ed McCabe, Flood your body with oxygen : therapy for our polluted world, Energy puplications, 2003).



Απαλλαγή από τις περιοδοντικές επεμβάσεις


Ο δρ. Paul Cummings δίδασκε περιοδοντικές χειρουργικές τεχνικές στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνα, προτού ανακαλύψει ότι με το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορούσε να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα. Στους 1000 ασθενείς στους οποίους εφάρμοσε αυτή τη θεραπεία, το 98% ξεπέρασε το περιοδοντικό του πρόβλημα χωρίς τη βοήθεια επέμβασης. Ο δρ. Cummings υποστηρίζει ότι οι δυνατότητες της ουσίας στην οδοντιατρική είναι συναρπαστικές και ότι οι συνάδελφοι του επιστήμονες πρέπει να αναγνωρίσουν την υπεροχή της, συγκριτικά με τις χειρουργικές επεμβάσεις (Jane E. Brody, Non surgical therapies for gums spurs aide debate, New York Times, 23/3/1982).


Στην πραγματικότητα, το Η2Ο2 χρησιμοποιείται ήδη στην οδοντιατρική διαδικασία λεύκανσης των δοντιών - μια υπηρεσία υψηλού κόστους για τους ενδιαφερόμενους. Επιπλέον, περιέχεται και στις εμπορικές οδοντόκρεμες που υπόσχονται λαμπερό χαμόγελο, οι οποίες όμως έχουν ενοχοποιηθεί για μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες στη στοματική υγιεινή, εξαιτίας των υπόλοιπων χημικών συστατικών τους. Σύμφωνα με όσα αναγράφει η συγγραφέας Madison Cavanaugh στο βιβλίο της, αρκεί να βουρτσίζει κανείς τα δόντια του με υδάτινο διάλυμα που περιέχει 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου, για να έχει λευκή και υγιή οδοντοστοιχία και ούλα, ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα.


Η «γκετοποίηση» της εναλλακτικής θεραπευτικής


Οι βιο-οξειδωτικές θεραπείες και γενικότερα οι θεραπευτικές πρακτικές που εστιάζουν στην ενεργή δράση του οξυγόνου θεωρούνται εναλλακτικές και ως τέτοιες αντιμετωπίζονται από το καθιερωμένο σύστημα - συχνά με καχυποψία ως προς την ποιότητα και αποτελεσματικότητα τους.

Φυσικά, η αξία του οξυγόνου αναγνωρίζεται και από την κλασική Ιατρική. Το περίεργο, όμως, είναι ότι το αξιοποιεί επιλεκτικά και με... μέτρο: χρησιμοποιείται, δηλαδή, συμπληρωματικά για να διευκολύνει ασθενείς που αδυνατούν να απορ ροφήσουν επαρκή ποσότητα οξυγόνου μέσω της αναπνοής τους.

Το υπερβατικό οξυγόνο χρησιμοποιείται για να θεραπεύ σει δηλητηριάσεις από διοξείδιο του άνθρακα, γάγγραινα με εκπομπή αερίων και αεροεμβολισμό (νόσο του δύτη). Ακόμα, εφαρμόζεται σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Στις εντατικές των νοσοκομείων, ασθενείς που χαροπαλεύουν παραμένουν ζωντανοί, χάρη στο οξυγόνο που παίρνουν μέσω μηχανικής υποστήριξης.


Ακόμα και η παραγωγή ορισμένων φαρμακευτικών σκευα σμάτων εκμεταλλεύεται τις θεραπευτικές ιδιότητες του οξυγόνου. Για παράδειγμα, οι περισσότερες συμβατικές θεραπείες για τον καρκίνο, συμπεριλαμβανομένων της χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας, αλλά και φαρμάκων, επιτίθενται στα καρκινικά κύτταρα με οξυγόνο για να τα εξουδετερώσουν. Ωστόσο, όλα τα συμβατικά φάρμακα συνοδεύονται από πλήθος παρενεργειών, γεγονός που μακροπρόθεσμα τα καθιστά ζημιογόνα για το σύνολο του οργανισμού.


Έχοντας υπ' όψιν τα παραπάνω, τίθενται κάποια ερωτήματα:


Αφού η επιστήμη αναγνωρίζει τη δύναμη του οξυγόνου στη θεραπευτική διαδικασία, γιατί περιορίζει τη χρήση του μόνο σε κάποιες περιπτώσεις και δεν μελετά την αξιοποίηση του σε άλλες;


• Γιατί αγνοούνται τα πρωτοφανή συμπεράσματα ανεξάρτητων ερευνητών, εκ των οποίων κάποιοι χαρακτηρίζουν το οξυγόνο -και δη, το υπεροξείδιο του υδρογόνου- ως θεραπευτική λύση για κάθε ασθένεια;


• Γιατί, σε τελική ανάλυση, σνομπάρεται η εναλλακτική Ιατρική, η οποία τολμά να εφαρμόσει νέες μεθόδους θεραπείας όπως η παραπάνω, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν σε πολύ θετικά αποτελέσματα;


Το σχέδιο είναι πολύ καλά οργανωμένο και έχει ως πυρήνα την εμπορευματοποίηση των ασθενειών. Ο ιστός που έχει πλεχτεί γύρω από αυτή επιβιώνει μέσω ουσιών και διαδικασιών που πωλούνται ακριβά για να καταστείλουν μεμονωμένα συμπτώματα, χωρίς να επιφέρουν ίαση.


Ό,τι ξεφεύγει από τον παραπάνω κανόνα, και κυρίως ό,τι μοιάζει να τον απειλεί, καταστέλλεται ή γελοιοποιείται. Στην καλύτερη περίπτωση, γκετοποιείται σε μια κατηγορία που ονομάζεται «εναλλακτική», προκειμένου να ξεχωρίζει από το επίσημο, πέραν πάσης υποψίας, δόγμα και να ελέγχεται ευκολότερα από αυτό.


Πηγές


Madison Cavanaugh, The one-minute cure: The secret to healing virtually all diseases · Alkalize For Health/Oxygen/Cancer Alternatives (www.alkalizeforhealth.net/oxygen.htm) · Otto Warburg, The prime cause and prevention of cancer, Lake Constance, Germany, 30/6/1966 · C. H. Fair, The therapeutic use of H202, Townsend letter for Doctors, 1987 · David G. Williams, The many benefits of hydrogen peroxide, 17/7/2003 · William C. Douglas, MD, Hydrogen Peroxide: Medical Miracle, Atlanta, Georgia : Second opinion publishing, 1996 · EdMcCabe, Flood your body with oxygen: therapy for our polluted world, Miami Shores, Florida: Energy puplications, 2003 · Για τις βιοοξειδωτικές θεραπείες: prostatecancerinfolink.nin g.corri/.../is-the-i-minute-cure-by -Non surgical therapies for gums spurs aide debate, Jane E. Brody, 23/3/1982, New York Times · Earth Clinic, LLC, Hydrogen peroxide inhalation method, 2008 · Walter Grotz, Education concern for hydrogen peroxide, Newsletter on oxygen therapy, Delano, MN 55328 · Peroxide of hydrogen as a remedial agent, Journal of the American Medical Association, 4/3/1988, vol.259,no. 9, p.1279, 3/3/1988, vol. X, no.9, p.262-5)



Hydrogen peroxide release from from human blood platelets, Biochimica et biophysica Acta, 718 (1982), p.21-25 · Hydrogen peroxide mediated killing of bacteria, Molecular & Cellular biochemistry 49, 143-9, 1982 · Killing of blood-stage murine malaria parasites by hydrogen peroxide, Infection and immunity, Jan. 1983, p. 456-9 · Edward H. Goodman, MD, The influence of hydrogen peroxide on hydrochloric acid secretion, Pennsylvania Medical Journal, 1910, vol. XXXIX · Interferon, Journal of Interferon research, vol 3, n. 2, 1983, p.143-151