Tuesday, March 30, 2010

This software saved my PC...

Although i'm not a win user i should save a pc in my home running video software and running the hated window$ ...

This software after a long research was the "MALWAREBYTES" (link: http://www.malwarebytes.org/ )



Don't forget the very good anti-virus AVIRA that also found many viruses and malware in this pc and the Symantec endpoint protection didn't find ANYTHING !!! (link: http://www.free-av.com/ )



  Finally a very interesting and helpfully program is "Process Explorer" from Mark Russinovich (link : http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653.aspx )

Last but not least...
A very powerful and with continuous updates tool as anti-spyware is the "SUPER-ANTI Spyware" (link: http://www.superantispyware.com/ )

Monday, March 22, 2010

Orwell vs. Haxley

A very interesting confront:

Orwell versus Haxley...

Read the article here : https://docs.google.com/fileview?id=0B6ZUv3jg29gEMzI0ZWQxZjUtOGUzZi00MDk2LThiNTYtNDY5NTEyMTQwY2U3&hl=en

Monday, March 8, 2010

Παραγωγή ενέργειας από ένα μπουκάλι νερό μέσω της φωτοσύνθεσης

from: PATHFINDER

5/3/2010

Ο Dan Nocera, χημικός στο ΜΙΤ, έδειξε προσφάτως πως μπορεί να παραχθεί ενέργεια από ένα μπουκάλι νερό μέσω της διαδικασίας της φωτοσύνθεσης.
Χρησιμοποιώντας έναν ειδικό καταλύτη, το φως του ήλιου και ένα μόνο μπουκάλι νερό, διαχωρίζεται το νερό σε καύσιμο οξυγόνου και υδρογόνου, που είναι αρκετό για να δώσει ενέργεια σε ένα σπίτι.
Όπως συμβαίνει και στην οργανική φωτοσύνθεση, η αντίδραση του Nocera επωφελείται του ήλιου για να μετατρέψει το διοξείδιο του άνθρακα και το νερό σε οξυγόνο και ενέργεια. Εντούτοις, παρότι τα φυτά δημιουργούν ενέργεια υπό τη μορφή των σακχάρων, η διαδικασία αυτή δημιουργεί ενέργεια υπό τη μορφή του ελεύθερου υδρογόνου. Το υδρογόνο αυτό μπορεί είτε να επανασυνδυαστεί με το οξυγόνο σε μία κυψέλη καυσίμου για να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα, είτε να μετατραπεί σε υγρό καύσιμο.

Μέσα σε σχεδόν 4 ώρες, το νερό που έχει υποστεί επεξεργασία με τον καταλύτη του Nocera, μπορεί να παράγει 30 κιλοβατώρες ενέργειας. Επιπλέον, η διαδικασία είναι φθηνή και μάλιστα τόσο φθηνή που ο Nocera προβλέπει πως κάποια μέρα όλα τα σπίτια θα παράγουν τη δική τους ενέργεια με φωτοσύνθεση.

Monday, March 1, 2010

Το μέλλον του ιντερνετ - The Internet future...


JESS3 / The State of The Internet from Jesse Thomas on Vimeo.